Het leven zit vol met wat-als momenten

Het leven zit vol wat-als momenten. Je beseft het misschien niet, maar onbewust zeg je bijna dagelijks tegen je zelf ‘Wat als…’ Zo aan het einde van het jaar leek het me wel een interessant iets om een aantal van mijn wat-als momenten met je te delen.

Inhoudsopgave

Blindedarmontsteking

In maart kreeg onze oudste een acute blindedarmontsteking. Dat was schrikken, voor hem maar zeker ook voor ons. Ik heb het me achteraf zeker afgevraagd: “Wat als ik eerder de dokter had gebeld?” Zou hij bijvoorbeeld minder pijn hebben gehad? Zou een operatie noodzakelijk zijn geweest? En zou hij dan ook in het ziekenhuis hebben moeten blijven?

Ik heb het aan de arts en verpleging gevraagd. Wat als ik andere beslissingen had genomen? Ze vertelden me dat de huisarts niks gedaan zou hebben. De symptomen die onze zoon had leken op een griepje, daar had hij niet voor naar het ziekenhuis gehoeven. Deze reactie stelde me gelukkig wel gerust.

Tweedegraads brandwonden

Kortgeleden heeft onze jongste zoon zich lelijk verbrand aan een verwarmingsbuis. Ook nadat dit gebeurde had ik een wat-als moment. Wat als ik bij binnenkomst aan de verwarmingen had gevoeld? Dan had ik er iets voor kunnen zetten of mijn dreumes beter in de gaten kunnen houden.

Maar ook hier heeft het weinig nut en weet ik dat ik goed gehandeld heb. Ik ken geen enkele ouder die eerst alle verwarmingen controleert als ze ergens op visite zijn. Ik was me er nooit van bewust dat verwarmingen zo heet konden worden.

Meer tijd aan mezelf

Wat als ik meer tijd aan mezelf had besteed? En dan bedoel ik voornamelijk aan de dingen die ik leuk vindt, zoals bloggen. Ik heb de eerste 8 a 9 maanden van dit jaar weinig aan mijn website gedaan en vraag me wel af hoe het gelopen zou zijn als ik hier veel meer tijd in had gestoken. Zou ik dan wel mijn doelen bereikt hebben van het aantal unieke bezoekers en social media volgers? Had ik dan wel mijn inkomsten kunnen verhogen? En had ik dan wel van mijn hobby mijn werk kunnen maken?

Aan de andere kant: Ik heb me bezig gehouden met mijn newborn afgelopen jaar. Momenten die ik niet meer terug krijg en waar ik gewoon intens van heb genoten. Mijn blog loopt niet weg en mijn vaste bezoekers gelukkig ook niet. ( dank daarvoor 😉 )

Heb jij een wat-als moment van afgelopen jaar?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *