Hoe overleef je de zomervakantie?

Het is bijna zover. De zomervakantie staat voor de deur. De kinderen kunnen hun enthousiasme moeilijk verbergen. Ze hebben straks 6 weken vrij en kunnen dan doen en laten wat ze willen. Misschien ga je zelfs wel met ze op vakantie, dat is helemaal een spannende ervaring. En jij? Misschien kijk je wel gigantisch op tegen die 6 weken. Hoe overleef je de zomervakantie?

Inhoudsopgave

Goed weer of slecht weer?

Als het goed weer is, is er vrij weinig aan de hand. Je hebt een zwembad opgezet en de kinderen zijn niet uit dat bad te slaan. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat ze ook de tijd nemen om te eten en te drinken. Eerder deelden we al een aantal tips voor leuke waterspelletjes. Doe er je voordeel mee. 😉

Maar wat als het nou hartstikke slecht weer is in de vakantie? Het zou niet de eerste keer zijn, helaas. Kinderen worden dan lastig, gaan zich vervelen en jouw humeur wordt er ook niet beter op. Vorig jaar hadden we zo`n periode dat het vooral regende in de vakantie. Ik deelde toen ook al 26 tips voor als het regent.

Werken of vrij?

Moet je werken of heb je een aantal weken vrij? Misschien missen de kinderen jou wel extra als ze zelf vrij hebben en in de gaten hebben dat je er niet bent. Laat een leuk briefje voor ze achter of bel ze een keertje in je pauze. Je kunt ze ook vragen een zomers dagboekje bij te houden waarin ze dagelijks een tekening maken of opschrijven wat het leukste moment van de dag was. Leuke herinnering voor in de herinneringenkist. 😉

Op vakantie of staycation?

Gaan jullie weg of blijven jullie thuis? Als jullie op vakantie gaan zijn die 6 weken onderbroken maar als jullie thuis blijven kunnen 6 weken vakantie lang duren. Vooral als vriendjes en vriendinnetjes wel op vakantie zijn. Gelukkig zijn er genoeg leuke uitjes in Nederland. En die hoeven niet altijd heel duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld ook eens op dealsites zoals wowdeal of social deal voor leuke aanbiedingen.

Ga je op vakantie met het vliegtuig en heb je vertraging? Heel vervelend! Wist jij dat je in sommige gevallen van vertraging met het vliegtuig een financiële vergoeding kunt krijgen? In het artikel lees je wat ons overkwam en hoe we maar liefst €1200 terug kregen.

Gaan jullie met de auto op vakantie? Zorg er dan voor dat je weet hoe het geregeld is met autostoeltjes in het buitenland. Nancy zocht het voor je uit, een fijn artikel om te lezen en alles op een rijtje te hebben.

Tips voor de zomervakantie

De beste tip die ik je kan geven is je abonneren op 1 van mijn social media kanalen. De komende zomer deel ik namelijk geregeld leuke tips op het gebied van knutselen, uitjes en eten. Zo heb jij een aantal keer per week een heerlijke dosis inspiratie om met de kinderen aan de slag te gaan. Weer of geen weer. 😉

Fijne vakantie alvast!

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *