Hoe vieren wij het communiefeest?

Over een paar maanden is het zover, dan doet onze jongedame haar Eerste Heilige Communie. Iets waar ze nu al verlangend naar uitkijkt. Maar hoe vieren wij het communiefeest nou eigenlijk als we uit de kerk komen? Ik vertel je hoe dochterlief deze dag voor zich ziet, maar ook hoe wij hem voor ons zien. En daar zit nogal wat verschil tussen…

Inhoudsopgave

Hoe dochter het graag zou willen

Het viel me op dat dochterlief nogal gypsy-wedding-achtige ideetjes had betreffende haar communie. Ik besloot daarom met haar te gaan zitten en haar te vragen naar haar wensen en ideetjes. Met daarachter de zin: “Misschien moeten we het een of het ander iets aanpassen.”

Haar jurk moest wit zijn met heel veel glittertjes. Lang, met een sleepje. Een beetje zoals een trouwjurk maar dan voor kleine meisjes. Of misschien zoiets als de jurk van Belle uit Belle en het Beest. Met hakkenschoentjes. En dan nog een tweede jurk voor na de kerk, anders kon ze niet fijn spelen. Manlief keek haar aan. “Moet je dan ook een pompoen-koets hebben om naar de kerk te gaan?” vroeg hij. Nou, dat was natuurlijk niet van Belle en het Beest, maar mocht hij dat kunnen regelen dan zou dat hartstikke fantastisch zijn!

Het communiefeest

Ook over het feest had ze ideetjes genoeg. Een heerlijke high tea als lunch. Wraps met zalm en kruidenkaas, soep met stokbrood, heel veel taart en gebak, tomaatjes en stukjes paprika. Geen hele logische combinatie, maar vooruit. Qua avondeten moesten we een lekker buffet regelen of naar een gezellig restaurant gaan. Iedereen mag komen, de hele straat en al haar klasgenoten met ouders die geen communie doen. O, ja: familie en onze vrienden ook. Er zouden zeker 200 mensen zijn.

Haar hoop was op fantastisch mooi weer. Dan zou het zwembad opgezet kunnen worden en kon er misschien wel een springkussen op de oprit staan.  “Toevallig ook nog een paard zodat jullie wat rondjes door de straat kunnen rijden?” deed manlief weer een duit in het zakje. Haar oogjes begonnen weer te stralen. “Ja! En na het feest wil ik op ponyvakantie!”

Mijn idee van de communie

“Stop! Het is een communie. Een feestje vind ik prima, maar dit…” Qua outfit had ik iets in gedachten wat ze vaker aan kon trekken. Een leuke broek met een truitje of een leuke, vlotte jurk of rok. In elk geval niet wit, want ze is nogal een rouwdouwer en houdt haar kleren amper een halve dag schoon. Ik zag dat ze me afkeurend aankeek. En manlief ook, maar vooruit.

“Die koets gaat er echt niet komen. En er komt een budget voor de outfit. Mocht je daar 2 jurken voor kunnen vinden, dan is dat prima.” zei ik. Qua eten moeten we even kijken. Een lunch komt er zeker want er zijn dan al wat mensen hier, maar het moet wel iets zijn wat iedereen lust. Taart komt er ook, geen feest zonder taart. Alleen haar keuze om met alle gasten ook nog te gaan eten EN met ons gezin een weekendje weg te gaan vond ik een beetje buiten proportie. Of het een of het ander. Niet allebei.

Qua feestidee vond ik haar gedachten nog niet zo heel raar. Nou, niet alles dan. Veel mensen hebben op een dergelijk feest een springkussen. Maar die clown, DJ en dat paard gingen er dus niet komen. Dat vond ik een tikkeltje overdreven.

Wat gaat het worden?

Er zit dus nogal wat verschil tussen onze ideeën. Het is de bedoeling dat we daar de komende tijd dus eens over gaan brainstormen. Want wat dochterlief in haar hoofd heeft, krijg je er niet zomaar uitgepraat. Gelukkig hebben we nog even de tijd om tot een goed compromis te komen.

Hoe zou jij een dergelijk feest vieren?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *