Wat is ons budget voor de communie?

Ik ben niet direct de persoon om een budget vast te stellen. Toch leek het me handig dat dit keer wel te doen. Het geld vliegt immers je portemonnee uit zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Het leek me leuk om je een kijkje te geven in onze financiën. Wat is ons budget voor de communie van onze dochter?

Inhoudsopgave

Keuzes

Onze kinderen hebben keuzes betreffende de communie. Welke keuzes ze hebben en hoe we deze beslissingen genomen hebben lees je in dit artikel. Dochterlief heeft haar keuzes gemaakt, al moest ze even haar dromen over haar grote feest bijstellen. Op basis van haar keuzes hebben we een budget opgesteld.

Budget voor het feest

Dochterlief heeft uiteindelijk gekozen voor een kleiner feestje en een weekendje weg. Dit kleine feestje houdt in dat, na de mis in de kerk, de genodigden meekomen naar ons thuis voor een lunch. Vervolgens is er nog koffie met gebak. Daarna is het feestje afgelopen en gaan wij met ons gezin nog ergens een hapje eten.

Ik heb een grove indeling gemaakt en bepaalde dingen vallen gewoon buiten het budget. Zo krijgt dochterlief natuurlijk een mooie communie-outfit, maar ook de rest van het gezin krijgt iets nieuws. Dit laatste valt buiten het budget.

  • Communie-outfit €100
  • Cadeautje voor dochterlief €100
  • Decoratie, uitnodigingen en bedankjes €100
  • Eten en drinken €150
  • Etentje in de avond met ons gezin €150
  • Weekendje weg €500

In totaal kom ik dus uit op een budget van €1100, al ben ik een tikkeltje bang dat ik er niet aan uit ga komen. Van een vriendin hoorde ik namelijk dat de communie-outfit nogal in de papieren kan gaan lopen. Gemiddeld €300 a €400 ben je wel kwijt schijnbaar.

Wat vind ik van dit budget?

Tja, ik moet eerlijk zijn: In eerste instantie had ik niet gedacht dat ik aan een dergelijk budget uit zou komen. Ik bedoel: €1100 voor een feestje?! Ik zou je voor gek verklaard hebben en eigenlijk kan ik me ook niet herinneren dat we zo`n gigantisch bedrag uitgegeven hebben aan de communie van onze zoon.

Met de communie van onze zoon hadden we wel wat geluk en heb ik veel zelf gedaan. De kleding had hij een paar maanden eerder gekregen tijdens onze deelname aan Surprise Surprise, de taart hebben we ook gekregen. Dat waren al 2 flinke kostenposten. De pinata en kaarten maakte ik zelf en qua decoratie slaagden we bij de Big Bazar voor een klein bedrag.

Ook hij kreeg €100 om een cadeautje uit te zoeken. Hij koos een wekkerradio voor €15 en wilde graag logeren in een drakenei. Via vakantieveilingen kon ik 2 overnachtingen boeken voor zo`n €80. Eigenlijk hadden we alleen de kosten voor het cadeau, eten en drinken, een beetje decoratie en de kaarten en bedankjes. Als dit alles bij elkaar €500 heeft gekost, is het volgens mij veel. Het scheelt natuurlijk ook dat hij een thema had waar je redelijk low budget mee weg kon komen. Hij wilde bijvoorbeeld voor het avondeten graag hamburgers en hotdogs van de barbecue en een kennis van ons had een Amerikaanse auto.

Maar goed. Ik ben benieuwd of we het met ons vastgestelde budget gaan redden…

Hoeveel schat jij dat je kwijt bent voor een dergelijk feest?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *