Huwelijksnacht

Dave en ik zijn bijna 9 jaar getrouwd. Eerder vertelde ik je al of er iets wilde veranderen aan mijn trouwdag. Maar zijn er ook dingen die ik zou willen veranderen aan mijn huwelijksnacht als dat gekund had? Ik kan maar 1 antwoord geven: JA! Ik vertel je hoe onze huwelijksnacht eruitzag en hoe ik het anders zou doen.

Huwelijksnacht thuis

Het was een hectische tijd, zo vlak voor ons huwelijk. Twee weken voor ons trouwen kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en twee dagen na ons trouwen gingen we op huwelijksreis naar Bali. Met twee kleine kinderen in huis die vlak daarvoor ook nog jarig waren kon het niet op. Damiën en Daelyn waren net 4 en 1 geworden toen we gingen trouwen. Prachtige dag en hartstikke leuk om die met onze kindjes te mogen meemaken. Maar die huwelijksnacht zal ik nooit meer vergeten.

Ik ben best wel een emo-tutje. Het leek me dus een leuk gegeven om onze laatste nacht als ‘vrijgezel’ in het oude huis te slapen en onze eerste nacht als getrouwd stel in ons nieuwe huis door te brengen. Maar zoals dat gaat met verhuizingen: het loopt nooit volgens planning. Ons bed stond dus niet in ons nieuwe huis en dat betekende dat we onze huwelijksnacht op een luchtbed in een lege slaapkamer moesten doorbrengen.

Ja, lach maar. Dat was nog niet alles. Wat ik destijds niet echt beseft had was de impact die een verhuizing heeft op kinderen. Verhuizen met kinderen is een dingetje. Iets dat je niet zomaar doet. En voor kinderen is een nieuw huis eng. Die willen dan het liefste bij hun papa en mama liggen. En dat interesseert ze weinig of dat dan op een luchtbed tijdens de huwelijksnacht is. Achteraf moeten we er natuurlijk wel een beetje om lachen maar op dat moment was het allesbehalve leuk.

Huwelijksnacht hotel

Dus als ik het over kon doen dan was ik waarschijnlijk gewoon in mijn eigen bed gaan slapen in ons oude huis. Vertrouwd voor de kinderen en wij zouden gewoon een bed hebben. Waar we waarschijnlijk geld in zouden tellen, want dat is wat je meestal doet tijdens de huwelijksnacht heeft mijn moeder me altijd verteld.

Als we niet vlak daarna op vakantie waren gegaan dan had ik waarschijnlijk zelfs voor een hotelkamer gekozen. Nergens over nadenken, gewoon in een heerlijk bed ploffen en de volgende ochtend genieten van een lekker ontbijtje. Nu waren we de volgende ochtend dozen aan het uitpakken en koffers voor onze huwelijksreis aan het inpakken. Tja, dingen lopen niet altijd zoals je ze voor ogen hebt…

Heb jij je huwelijksnacht thuis of in een hotel doorgebracht?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “Huwelijksnacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *