Pompoenbrood

Een tijdje geleden kreeg ik van 1 van mijn YouTube kijkers een berichtje: “Kun je misschien eens iets zoets maken met pompoen?” Nou, dat leek me nogal een uitdaging. Zoekende op het www kwam ik niet verder dan een pumpkin cake, maar die wilde ik eigenlijk niet maken omdat het nogal redelijk voor de hand liggend was. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een pompoenbrood en dat leek me wel een leuk plan. Ik had alleen niet alle ingrediënten in huis, dus ik gaf er een eigen draai aan. Het recept deel ik graag met je.

Wat heb je nodig voor pompoenbrood?

Het oorspronkelijke recept is van de Organic Kitchen en vind je hier.

Omdat ik dus de ingrediënten niet in huis had, besloot ik te kijken of ik ze kon vervangen door de ingrediënten die ik wel in huis had. Bij deze het lijstje van ingrediënten dat ik gebruikte voor het maken van pompoenbrood.

  • 120 gram pompoenpuree. Deze maakte ik zelf van een flespompoen. De pompoen die ik overhad gebruikte ik voor het maken van pompoensoep.
  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • 120 gram yoghurt. Ik gebruikte een bakje Almhof Griekse Stijl Granola Noten en Chocolade. De yoghurt gebruik je, het hoekje met de granola, noten en chocolade bewaar je even.
  • 75 gram suiker
  • Een half buisje baking flavours vanille
  • Een half zakje bakpoeder
  • Kaneel
  • Nootmuskaat
  • Zout

De bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout roer je door elkaar. Vervolgens voeg je de yoghurt, baking flavour en eieren toe. Mix alles met een mixer goed door elkaar en schep het in een ingevette cakevorm.

Ik gebruikte een standaard formaat cakevorm, hier kwam het brood uiteindelijk vrij plat uit. Wil je een hoger brood krijgen, dan is het wellicht een idee om deze kleinere cakevorm te gebruiken.

Verdeel het deeg met een spatel door de cakevorm. De granola, nootjes en chocolade die je bewaard hebt, kun je nu verdelen over het brood. Zet dit alles in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 45 minuten. Indien je een kleinere cakevorm hebt, moet je wellicht de baktijd wat aanpassen.

Hoe smaakte het?

Aangezien ik vrijwel alle ingrediënten had aangepast, vroeg ik me af of het ook daadwerkelijk zou smaken. Verrassend genoeg smaakte het heerlijk! Ik heb er gewoon een klein beetje boter op gesmeerd en we hebben het opgegeten bij de pompoensoep. Mijn moeder zei dat ze het een beetje vond smaken als een suikerbrood. De pompoen overheerst niet.

Heb je zelf nog lekkere pompoenrecepten, deel ze dan zeker in de reacties hier beneden.

Nog meer lekkere recepten:

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *