Slijm

Het is al langere tijd een rage onder de kinderen van (voornamelijk) de basisschool. Slijm. Je kunt het zelf maken, je kunt het kant en klaar kopen maar er is ook speelgoed op de markt waar slijm in zit of waar je zelfs slijm mee kunt maken. In dit slijmerige artikel lees je er alles over.

Inhoudsopgave

Slijm maken

Het is niet 1 van mijn favoriete bezigheden, dat slijm maken. De kinderen daarentegen zijn er dol op, vooral mijn dochter. Vroeger maakten we ‘Smurfensnot’ en daar kon ik uren zoet mee zijn. (afwasmiddel met wat water) Ik begrijp de fascinatie dus wel. Slijm maken en er vervolgens mee spelen is volgens mijn dochter erg ‘satisfying’. Ook naar slijmfilmpjes kijken, zoals het filmpje hier beneden, is iets dat ze graag doet. Vraag me niet waarom want ik vind er echt totaal niks aan, maar goed.

We hebben al vele verschillende manieren van slijm maken geprobeerd maar het lukte 9 van de 10 keer gewoon niet. Met lijm, zonder lijm. Met scheerschuim, zonder scheerschuim. Tot Daelyn thuiskwam met Het Grote Slijmboek. Dat had ze gevonden in de bieb en dat leek haar wel wat. En dat bleek dus ook zo te zijn. De recepten die hier in stonden lukten ons wel goed. Evengoed een zooi, maar vooruit. De kinderen hadden plezier.

Slijm kopen

In vele winkels kun je slijm kopen, kant en klaar. Lekker makkelijk want je hebt geen zooi in huis. Het is hartstikke leuk maar zelf maken vonden ze eigenlijk toch het allerleukste.

Via AliExpress kocht ik vele verschillende potjes slijm. In verschillende kleuren en texturen. Met glitters, zeemeerminnenstaarten of mini-badeendjes erin. Ja, ja. Je hebt tegenwoordig echt van alles. Het is even geduld hebben voor je de spulletjes in huis hebt, maar dan heb je ook kinderen die je uren niet meer hoort. Ideaal om ze dit dus te geven op een regenachtige dag in de vakanties. 😉

Slijm speelgoed

Daarnaast is er ook speelgoed te koop in de winkels. Afgelopen jaar mochten we enkele producten uittesten voor onze website. Zo kregen we de Poopsie Slime Unicorn, Glam Goo en de Barf Buddies opgestuurd. Stuk voor stuk leuk en interessant spul, vooral vanwege dat slijm dus.

Poopsie Slime

De Poopsie Slime Unicorn was toch wel het mooiste product van deze 3. De eenhoorn zag er echt prachtig uit. Zelfs mijn meisjeshart ging sneller kloppen bij het zien van deze mooie pop. Je kunt er dus slijm mee maken. Je voert de eenhoorn eten en drinken en uiteindelijk poept hij slijm uit als je op zijn navel drukt. Voor meiden is het echt superschattig en onze dochter heeft heel wat afgesleept met die pop. Slijm maken ermee doet ze nog maar sporadisch. Het schoonmaken van de eenhoorn vindt ze niet leuk en dat is dan ook een klusje voor mij. (Lees hier onze volledige en uitgebreide review over de Poopsie Slime Unicorn)

Glam Goo

De Glam Goo is al kant en klaar. Je kunt hier zelf naar wens kleurtjes, geurtjes en glitters aan toevoegen. Het zijn gewoon eenvoudige doosjes waar de slijm in bewaard wordt maar je krijgt dus ook sieraden en andere spulletjes erbij waar je slijm in kunt bewaren. Van alle drie de producten die wij ter review opgestuurd hebben gekregen heeft ze hier het meeste mee gespeeld. Uren was ze zoet met het maken van haar eigen soorten: roze met hartjes, blauw met glittertjes en ga zo maar door. Het komt nog bijna wekelijks uit de kast. De slijm in de grote bewaardozen is nog steeds (na ongeveer een half jaar) kneedbaar en fijn om mee te spelen. De kleine beetjes die in de sieraden opgeborgen waren, is na verloop van tijd onbruikbaar geworden. (Lees hier onze uitgebreide en volledige review over Glam Goo)

Barf Buddies

Deze speeltjes spugen slijm uit. Lachen, gieren, brullen maar uiteindelijk is het in de kast verdwenen en werd er niet meer naar omgekeken. Je kunt er verder ook weinig mee. Het slijm is al klaar en het poppetje kan het alleen maar uitspugen, that`s it. Het blijft evengoed wel een leuk en betaalbaar cadeautje om te geven tijdens bijvoorbeeld een kinderfeestje. (Lees hier onze volledige en uitgebreide review over de Barf Buddies)

Verder zijn er nog verschillende soorten speelgoed te vinden in de winkels. Hieronder heb ik er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Spelen jouw kinderen graag met slijm?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *