Waar gaan we naar toe deze zomer?

De kinderen weten redelijk goed wat ze willen, ze kunnen prima advies geven en steken hun mening over vakanties ook niet onder stoelen of banken. Manlief en ik hebben er wat meer moeite mee. Manlief blijft het liefste gewoon lekker thuis en vindt het maken van dagtochtjes heerlijk. Ik reis het liefst de hele wereld rond. En zoals elk jaar opnieuw zijn we al ruim 2 maanden bezig met discussiëren. Waar gaan we naar toe deze zomer?

Inhoudsopgave

Zon, zee, strand?

De kinderen willen wel naar de zon, de zee en het strand. Waar maakt niet uit. Ze hebben het hartstikke naar hun zin gehad op Mallorca, maar vonden Texel ook fantastisch. Dat laatste had natuurlijk met het goede weer te maken. Als het de hele week geregend had, was het een stuk minder leuk geweest.

Daarnaast zijn het ook echte ontdekkers. Ze vinden het leuk om een museum, pretpark of dierentuin te bezoeken of om ergens een stuk te gaan wandelen. “Mooie natuur moet er zijn” werd gezegd. En een zwembad zou ook op de ‘musthave’ lijst moeten.

Home Sweet Home

Manlief heeft niet zoveel met vakanties. Al die spullen inpakken, in de auto/bus/trein/vliegtuig urenlang reizen met jengelende koters binnen handbereik… Hij blijft liever thuis, maakt fietstochtjes, dagtochtjes en klust wat in huis, doet een spelletje, gaat gezellig ergens eten of naar de bioscoop. Dat soort dingen. Vind ik ook leuk, daar gaat het niet om. Maar dat kan ik dus het hele jaar doen.

Minder bekende vakantielanden

Ik zou graag de minder bekende vakantielanden bezoeken. Ijsland, Lapland, de Malediven. Ik wil de natuur ontdekken, bijzondere dorpjes zien en op ontdekkingsreis gaan maar dat is met een dreumes iets minder handig. Dat zijn dingen die volgen in de toekomst nog wel. Wat ik ook erg leuk zou vinden zijn stedentrips. En dan niet met het hele gezin, maar juist met 1 van de kinderen alleen. Die aandacht voor 1 kind alleen is heerlijk voor zowel ouder als kind. Heerlijke moeder-dochter uitjes  of in de toekomst op een echte roadtrip. 🙂 Ik denk dat ik voor dit jaar deze tips voor een vakantie er maar eens bij ga houden.

Weet jij al waar je op vakantie gaat deze zomer?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “Waar gaan we naar toe deze zomer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *