Wat eten we op pakjesavond?

Vanavond is het Pakjesavond. Maar wat eten we op Pakjesavond? Dat is eigenlijk elk jaar wel een beetje de vraag. De kinderen zijn eigenlijk te hyper om op hun gemakje een lekkere maaltijd aan tafel naar binnen te werken. Vorig jaar heb ik al enkele lekkere hapjes voor pakjesavond op een rijtje gezet voor je en ook dit jaar zijn we de keuken ingedoken.

Inhoudsopgave

Soepje

We hebben besloten te beginnen met een soepje. Op een eenvoudige manier krijgen de kinderen dan toch iets voedzaams binnen. Ik maakte pompoensoep, heel eenvoudig met een litertje water, 2 groentebouillonblokjes en een verse pompoen. Wil je het makkelijk serveren dan kun je het in een glaasje serveren of ( zoals ik gedaan heb ) in een potje van de fruithapjes van onze zoon. Zo drink je de soep lekker makkelijk op.

Uit de oven

Dochterlief maakte kaasstengels van bladerdeeg en geraspte kaas. Ook maakte ze appelhapjes, die doen het natuurlijk altijd goed. ( Klik hier voor het recept ) Het grappige is dat ik de camera op tafel had gezet en had laten lopen. Tijdens het in elkaar zetten van de video zag ikĀ meteen waarom ze weinig honger had toen alles klaar was. šŸ˜‰

Brood

Brood is makkelijk en lekker. Je kunt casinobrood gebruiken en daar de korstjes vanaf snijden, ik koos ervoor om kant en klare grote sneden te kopen. We hebben deze belegd met kruidenkaas en gerookte zalm, ham en kaas en eigengemaakte eiersalade maar je kunt natuurlijk kiezen wat je zelf lekker vindt.

Toetje

Toetjes horen bij de makkelijke drie-gangen-hapjes-menu. Je kunt lekkere Sinterklaastoetjes maken of kiezen voor het gemak. Wij maakten zelf appelhapjes en pepernoten en ik kocht kant-en-klare mini-tompoucen. Ze hebben ook soesjes in het vriesvak liggen en die zijn ook erg lekker voor deze gezellige avonden.

Maar goed, ik ben nu dus wel benieuwd naar wat jij dan zoals klaarmaakt op deze avond. Laat het me weten in de reacties.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *