Wat gaan wij doen in de zomervakantie?

De zomervakantie komt eraan! Ik hou ervan en kan nooit wachten tot het zover is. Al die verplichte dingen maken plaats voor heerlijk niks doen en doen waar je zelf zin in hebt. Ik probeer de vakanties dan ook zoveel mogelijk vrij te houden van de vervelende dingen zoals afspraken in ziekenhuizen of bij therapeuten. Helaas kom ik daar deze zomer niet onderuit. Wat we allemaal gaan doen deze zomer vertel ik je vandaag.

Inhoudsopgave

Zwemmen

Ik ga er voor het gemak even vanuit dat de temperaturen lekker blijven aanhouden. Zo`n graad of 25 zorgt ervoor dat de kinderen lekker gebruik kunnen maken van ons nieuwe zwembad. Ze hebben er al heel wat uurtjes in gezeten en ik hoop dat ze dat kunnen blijven doen deze zomer.

Naar Drenthe

Wij gaan deze zomervakantie op vakantie naar Drenthe. We zijn er 9 jaar geleden geweest toen ik zwanger was van Daelyn en we hebben het er fantastisch naar onze zin gehad. Het is een prachtige omgeving. Dit jaar besloten we dus om weer terug te gaan naar deze provincie. Uiteraard kun je daar na onze vakantie alles over lezen op de blog.

Weekendje weg met oma

De kinderen gaan elk jaar een weekendje weg met oma. Damiën alleen en Daelyn ook alleen. Dit jaar gaan ze naar Scheveningen en Harderwijk. De kinderen kijken er echt naar uit, even tijd met oma alleen en het mooie Nederland ontdekken.

Naar de bioscoop

Met Damiën ben ik een tijdje geleden naar Jurassic World Fallen Kingdom geweest. Daelyn heeft ook nog een uitje op de planning staan met mij. Wij gaan namelijk naar Mamma Mia 2 die deze zomer uitkomt. We zijn echte filmfanaten dus dit zal niet de enige film zijn die we deze zomer gaan bekijken.

Toverland

We hebben een abonnement op Toverland. Vanaf 7 juli gaat het nieuwe gedeelte in Toverland open en daar zijn we erg nieuwsgierig naar. Ook zijn er speciale zomeravonden. We willen hier graag naar toe met de kinderen en gaan dat dus ook zeker doen deze zomer!

Lekker eten

In de zomer vind ik het heerlijk om makkelijk, maar lekker te eten. Salades, fruit, broodjes, vlees of vis op de barbecue en meer van dat soort dingen. We zitten dan gewoon lekker buiten en eten wanneer het ons uitkomt. Toegegeven: we eten in de zomer vaak een heel stuk gezonder dan in de winter…

Fietsroute fietsen

Twee jaar geleden wilden de kinderen een fietsroute gaan fietsen. We hadden online een erg leuke gevonden. We fietsen graag dus het leek me gezellig om de route met ze te fietsen. Destijds was ik zwanger van onze jongste, dus dat fietsen ging niet zo heel fantastisch met mijn bijna 7 maanden zwangere buik. Ook vorig jaar kwam het er gewoon niet van. Dit jaar staat hij toch echt op de planning!

Knutselen

Weer of geen weer, knutselen doen we eigenlijk altijd wel. De kinderen hebben er plezier in, ik heb er plezier in en we hebben een hele kelder vol spullen liggen waar we gebruik van kunnen maken. We zullen dus echt wel aan de slag gaan met iets.

YouTube filmpjes maken

We hebben daar niet echt een schema voor, dat YouTube. We doen waar we zin in hebben en uploaden zo nu en dan een filmpje. Prima. Als de kinderen vrij zijn ze juist wat meer bezig met het verzinnen van een leuk filmpje, dus ik verwacht dat er deze zomer echt wel wat filmpjes online gaan komen op onze kanalen, zoals deze hierboven die we vorig jaar maakten.

Verplichtingen

En tja, die verplichtingen dus. Damiën ‘zeurt’ al een jaar of 2 om een beugel. Afgelopen december waren we bij de tandarts en kregen we een verwijzing voor de orthodontist. In februari konden we terecht en Damiën heeft drie verschillende beugels nodig. De eerste beugel is een hyrax beugel ( ook wel bekend als de vlinder of spin ) om de bovenkaak breder te maken. Deze beugel moet vastgezet worden op tanden en Damiën was er dus in hele korte tijd een stuk of 4 verloren. Hij moest dus wachten tot zijn volwassen tanden waren doorgekomen.

In mei zijn we terug gegaan en kreeg hij ‘groen licht’. De afspraken konden gepland worden. Helaas kon dat dus niet meer op hele korte termijn. Deze eerste 3 weken van juli heeft hij 4 afspraken voor allerlei onderzoekjes en de uiteindelijke plaatsing van de beugel. Omdat we op die dagen verder toch nergens meer naar toe kunnen, heb ik zoveel mogelijk geprobeerd om andere verplichte afspraken bij therapeuten en artsen op dezelfde dagen in te plannen. En dat is dus grotendeels gelukt!

Wat zijn jouw plannen deze zomervakantie?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *