5 leuke binnenspeeltuinen in Friesland

Eerder kon je al artikelen lezen over binnenspeeltuinen in onder andere Groningen, Drenthe en Flevoland. Last but not least in deze serie Binnenspeeltuinen per provincie: Friesland. Ook hier heb je hartstikke leuke indoorspeeltuinen waar de kinderen zich optimaal kunnen vermaken en heerlijk kunnen uitleven. We delen 5 leuke binnenspeeltuinen in Friesland met je.

Inhoudsopgave

Speelbos Joure

Hoewel de naam doet vermoeden dat het om een buitenspeeltuin gaat is niets minder waar. Deze speeltuin is wel degelijk binnen en maar liefst 1500 vierkante meter groot. Hij is geschikt voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar en voor de allerkleinsten ( tot en met 3 jaar ) is er een speciaal peutereiland. Er is een spookhuis, een doolhof, een glow in the dark voetbalveld en nog veel en veel meer.

Kinderen vanaf 1 jaar betalen €6,50 entree. Begeleiders zijn gratis en een jaarkaart kost slechts €35. Kijkje nemen op de website? Klik dan hier.

Flippies Pretpaleis

In Bakkeveen vind je Flippies Pretpaleis. Dit is een binnen- en buitenspeeltuin. Hier kun je klimmen, klauteren maar ook zwemmen. Omdat het bij een camping in de buurt ligt kan het voorkomen dat er op warme, drukke dagen geen daggasten worden toegelaten. Voor de zekerheid kun je beter even bellen. ( hier vind je de website )

Voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar betaal je €5 en voor 13+ betaal je €3 entree.

Santjesfertier

Een indoor speeltuin en dierentuin in 1? Je vindt het bij Santjesfertier. Binnen is 2500 vierkante meter speelplezier. Je kunt hier de grootste apenkooi van Friesland vinden. Maar liefst 3 verdiepingen hoog. Ook is er de griezel-apenkooi: een apenkooi waar het binnen hartstikke donker is met speciale licht-en geluidseffecten. Ook kun je hier spelen in de bouwhoek, een rondje maken in de draaimolen en zelfs midgetgolfen. Ook voor de kleintjes is het hier hartstikke leuk: er is een softplayhoek, een ballenbak, zitzakken en loopfietsen.

Daarnaast is er nog een buitenspeeltuin en een dierentuin. Kijk op de website om te zien wat daar allemaal te zien en te beleven is. ( klik)

Prijzen: Vanaf 2 jaar betaal je €9,25 per persoon.

Ballorig Drachten

En ja hoor, ook in het artikel binnenspeeltuinen in Friesland kun je Ballorig vinden. Kinderen kunnen zich hier optimaal vermaken en het is bekend terrein ( mocht ja al vaker een Ballorig-vestiging bezocht hebben ) Plezier gegarandeerd!

Tussen de 1-18 jaar betaal je hier €7,50 per persoon. Uiteraard kun je ook hier een 10-ritten-kaart of jaarabonnement kopen.

Lees ook onze review over de Naturij Drachten

Monkey Town Leeuwarden

Een andere bekende indoorspeeltuin is natuurlijk Monkey Town. Ben je in de buurt van Leeuwarden dan is dit zeker een plek om te bezoeken. Wil jij je tijd bij Monkey Town avontuurlijker maken? Boek dan een lasergame spelletje erbij. Hier betaal je wel extra voor!

Prijzen:
Entree €7,50 per persoon. Boven de 18 jaar gratis.
Lasergamen: €6,50 per persoon voor de eerste ronde, €4,50 per persoon voor de volgende ronde.

Ken jij nog een speeltuin in Friesland? Laat het dan vooral weten in de reacties hier beneden!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *