Dit gaven wij uit in 1 maand aan boodschappen

Onze budget challenge is voorbij! We hebben een maand achter de rug en wilden graag maximaal €250 uitgeven aan boodschappen. Is het gelukt of zijn we over ons bedrag heen gegaan? In dit artikel vertel ik je er alles over! Dit gaven wij uit in 1 maand aan boodschappen.

Inhoudsopgave

Wat besteden mensen aan boodschappen?

Tja, dat is natuurlijk voor ieder gezin anders. Het ligt aan je situatie. Heb je elke maand veel geld over om van te leven dan kan ik me voorstellen dat je ook meer uitgeeft aan boodschappen. Het is natuurlijk erg makkelijk boodschappen doen als je nergens op hoeft te letten. Moet je er juist heel erg op letten dan geef je een stuk minder uit dan gemiddeld. En sluit een bepaald dieet niet uit. Glutenvrije of vegetarische producten zijn vaak een stuk prijziger.

Er zijn richtlijnen opgesteld en dat vertelde ik je al in dit artikel. Zo zou ons gezin maandelijks ruim €550 kwijt zijn aan de boodschappen. Ik wilde je laten zien dat het kon voor een stuk minder. Wij deden namelijk al een tijdje boodschappen met de Too Good To Go app en daardoor had ik ervaren dat ik honderden, zelfs duizenden euro`s op jaarbasis kon besparen.

Wat gaven we uit?

Ik heb de lat vrij hoog gelegd. Konden we minimaal de helft besparen? Nu zaten we gemiddeld rond de €300 per maand aan boodschappen met ons gezin, maar zou dat nog lager kunnen? In de video`s op mijn YouTube kanaal liet ik je zien hoe we onze boodschappen kochten, wat we betaalden voor deze producten en wat we daarvan kookten. De challenge: konden we voor maximaal €250 boodschappen doen met ons gezin?

Ik kan een beetje flauw gaan doen en nu roepen dat je mijn video moet kijken om erachter te komen of het ons gelukt is, maar ik hou daar zelf ook niet zo van. Dan MOET je verplicht die video gaan kijken en dat wil ik niet. Ik wil dat je de video kijkt omdat je het zelf wil, niet omdat jij je verplicht voelt. Dus: mocht je tijd hebben, dan zou ik het leuk vinden als je hem kijkt en een like geeft. Abonneer je ook zeker op ons kanaal om geen video te hoeven missen. Als de kids naar school zijn, neem je lekker een kopje thee en besteed je een klein half uurtje helemaal relaxed aan jezelf door mijn video te kijken. Alstublieft, instant-ontspanning. 😉

Die berlinerbollen…

Uiteindelijk moet ik bekennen dat we onze challenge net niet gehaald hebben. Een beetje zelfkennis is wel goed op dit gebied: weet ik ook waar het ‘mis’ is gegaan? Ja, we kochten een extra Too Good To Go pakket omdat we een aantal pakketten hadden gekocht waar we iets minder mee konden voor de avondmaaltijden. En ik ging overstag toen ik berlinerbollen in Duitsland zag liggen. 😉 We gaan overigens door met het maken van video`s. Zo ga ik onder andere pakketten ophalen bij de Hema en bij het tankstation.

We zijn niet heel veel over ons budget heen gegaan. In totaal gaven we €255,96 uit aan onze boodschappen in 1 maand tijd. Daarmee bespaarden we dus €300 op de richtlijn. Doe dit keer 12 en je kunt dus zo`n €3600 per jaar besparen. Dat is een mooie vakantie. Of spouwmuurisolatie. Of een nieuwe vloer in je huis. Wellicht de afbetaling van je schuld. Geen idee wat je er mee gaat doen. Maar mijn tip: zet het geld dat je maandelijks overhoudt op een aparte (doelspaar) rekening. Dan kun je over een jaartje altijd beslissen wat je er mee doet. 🙂

Ben jij de challenge al aan gegaan om te besparen op je boodschappen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Dit gaven wij uit in 1 maand aan boodschappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *