Doelen en dromen voor 2019

De kinderen zijn weer begonnen op school. Aan de ene kant fijn want er komt weer wat regelmaat. Aan de andere kant vinden we het niks. We moeten weer in het gareel lopen, de weken staan weer bol van de afspraken en er is weinig tijd meer over om gewoon een beetje te niksen. Maar goed. Dat is het leven. Nu 2019 begonnen is, denken we ook na over andere dingen: wat zijn onze doelen en dromen voor 2019?

Doelen stellen

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het lastig vind om doelen te stellen. Als ADHD-er kan ik doelen stellen, to-do lijstjes maken en heel enthousiast zijn ergens over. In de praktijk komt het er vaak op neer dat ik het overzicht kwijt raak ( want 2019 duurt best lang ) dat ik mijn to-do lijstjes kwijt raak ( en dus vergeet wat er op stond ) en uiteindelijk mijn doelen een beetje uit het oog verlies. Omdat ik dan op mijn blog heb aangegeven dat ik bepaalde doelen wens te halen en die dus niet gehaald heb, ben ik een tikkeltje teleurgesteld in mezelf.

Ik denk wel na over doelen maar heb besloten om ze een beetje kleiner te houden.Geen doelen voor het jaar 2019, maar wel doelen voor de maand januari bijvoorbeeld. En als januari voorbij is kan ik eventueel nog doelen stellen voor februari. Kleiner, hapklaar en iets overzichtelijker. En het is ook wel belangrijk om realistisch te blijven. Zoals ik eerder al vertelde heb ik een rijke fantasie. Zo heb ik in gedachten de wereld al verbeterd, het woningtekort opgelost en ben ik druk bezig met het milieu-probleem. 😉 Beetje onrealistisch…

Dromen laten uitkomen

Kijk, dat is weer iets anders en dat hoeft niet direct in 2019 plaats te vinden. Natuurlijk heb ik dromen. Ik zou meer van de wereld willen zien, maar dat hoeft niet direct Amerika te zijn. Ook Nederland is prachtig, zo zou ik heel graag een keertje naar Giethoorn willen. En een tijdje terug schreef ik nog over een weekendje Barcelona. Een stad die ook heel hoog op mijn bucketlist staat. En ooit komt het er zeker van, wanneer is slechts de vraag.

Ook voor mijn blog blijf ik dromen. Er zijn zeker momenten waarop het me hartstikke tof lijkt om honderdduizenden bezoekers te mogen verwelkomen op mijn website. Maar dit schept natuurlijk altijd verwachtingen. Dan vraag ik me af of ik echt 7 dagen in de week bezig wil zijn met mijn website. En in 9 van de 10 gevallen moet ik bekennen dat ik dat niet wil. De kinderen zijn me te belangrijk en ik wil zo veel mogelijk tijd met ze doorbrengen. In het verleden heb ik geleerd dat ik een juiste balans moest zien te vinden tussen alles en inmiddels kan ik zeggen dat ik dat prima kan. Ik heb mijn blog, mijn YouTube kanaal en op de absolute nummer 1: Mijn gezin.

Heb jij nog dromen en doelen voor 2019?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *