Escape puzzel

De Escape rooms maken een ware opmars en in vrijwel iedere stad kun je zo’n room vinden. Ravenburger heeft nu een echte Escape puzzel gemaakt. Wij mochten deze bijzondere puzzel ontvangen en reviewen. We waren vooral erg nieuwsgierig wat deze puzzel dan anders maakte. Wat was het Escape element?

Inhoudsopgave

Ravensburger Escape Puzzel

Dit was eigenlijk mijn eerste vraag. Na de handleiding te hebben doorgelezen gingen we aan de slag. We besloten de stukjes te sorteren. De randjes, het middenstuk en ….. er bleven stukjes over. Kleine rechthoekige puzzel stukjes. Deze heb je nodig om de puzzel compleet te maken. Natuurlijk kan ik hier uitgebreid uitleg over geven. Maar helaas verpest ik dan jullie puzzel plezier dus ik heb besloten dit niet te vertellen.

Wat maakt deze puzzel nou anders?

Na het maken van de puzzel (wat nog best lastig bleek te zijn) kwam de volgende vraag. Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan deze escape puzzel? De puzzel bevat nog een paar kleine puzzels. De afbeelding van de doos is niet gelijk aan de puzzel zelf, vandaar dat ik ook geen foto ga plaatsen van onze puzzel die helemaal klaar is. Op de puzzel staan een paar afwijkingen die opgelost moeten worden. Klein tipje van de sluier… Op onze puzzel staan 4 bloemen en 4 vlinders in dezelfde kleur. Als je deze aan elkaar koppelt krijgt je 4 cijfers. Dit is een van de codes die je nodig hebt. Een reeks van 8 codes is de oplossing van de Escape puzzel.

ravensburger Escape puzzel

Escape puzzel lastig?

De puzzel maken bleek best een lastige opgave, zeker omdat de kleuren allemaal op elkaar lijken. Wij zijn geen fervent puzzelaars, maar we kunnen gerust een middagje aan een puzzel gaan zitten met de kinderen. Makkelijk is deze puzzel dus niet en met ruim 750 stukjes ben je er best een tijdje zoet mee. (Ervaren puzzelaars zullen me nu waarschijnlijk uitlachen. 😉 ) Vervolgens is het gewoon jouw puzzel vergelijken met de tekening op de doos en proberen een oplossing te zoeken.

De adviesleeftijd voor deze puzzel is vanaf 12 jaar. Zelf zou ik deze puzzel echter aanbevelen voor kinderen ouder dan 14 jaar. Ik vond hem af en toe erg moeilijk voor onze 12-jarige. Verder vind ik het een mooie puzzel en goed bedacht. Soms is het even lastig, maar je kunt het ook zien als een mooie uitdaging.

Ravensburger puzzels

Op deze website vind je nog meer reviews van Ravensburger puzzels. Wat dacht je van de 3D puzzel Porsche, de London bus of de Volkswagen T1 bus? Ook voor meisjes zijn er mooie puzzels verkrijgbaar. Zoals een L.O.L. 3D juwelendoosje of een Unicorn opbergbakje.

Dit artikel werd geschreven door Nancy. De puzzel werd naar ons opgestuurd ter review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *