De 10 leukste kraamcadeaus om te geven

Als er een baby geboren is dan ga je natuurlijk graag op kraamvisite. Het is een beetje afhankelijk van hoe dichtbij je bij de nieuwe baby staat. Als je de oom, tante, opa of oma bent zal je eerder naar de kersverse baby gaan kijken dan als je de achterbuurvrouw bent. Ook kan het zijn dat de ouders geen kraamvisite willen, maar een kraamfeest organiseren op een later tijdstip. Hoe dan ook: Respecteer altijd de wensen van de ouders. En ben je er niet helemaal zeker van dan kun je altijd even bellen of een berichtje sturen. Ga je dan eindelijk naar de baby kijken dan wil je natuurlijk ook een mooi cadeau meenemen. Wij zetten de 10 leukste kraamcadeaus voor je op een rijtje.

Inhoudsopgave

Een koffertje met naam en geboortedatum

Bij Naamelijk kun je een koffertje bestellen met daarop de naam en geboortedatum van je kindje. Het blijft een beetje in de stijl van het geboortekaartje, dus dat is erg leuk. Hier kun je het artikel lezen over het geboortekoffertje wat ik bestelde.

Mijn Babyboek

Toen onze kinderen geboren werden kregen we van onze verzekeringsagent het Babyboek cadeau. Het is erg leuk om te lezen, jouw kind speelt echt de hoofdrol in het verhaal. Ook nu onze oudste al bijna 12 is, is het nog steeds leuk om te lezen.

Een kraammand maken vol kraamcadeaus

Na de geboorte van de baby kun je de moeder een kraammaand geven. In de mand liggen normaal gesproken 8 cadeautjes. Zo kan de moeder in de kraamweek elke dag 1 cadeautje uitpakken. Wat je in de kraammand stopt is geheel aan jou. Je kunt het zo goedkoop en zo duur maken als je wil. Enkele tips:

 • Een haarlokdoosje of tandendoosje (Voor meer informatie klik hier)
 • De eerste tandenborstel ( Voor meer informatie klik hier )
 • De eerste spaarpot (Voor meer informatie klik hier)
 • Een foto-album voor de eerste foto`s (Voor meer informatie klik hier)
 • Milestone cards (Voor meer informatie klik hier)
 • Andere tips uit dit artikel šŸ˜‰

Tip: je kraamcadeaus op een leuke manier inpakken kan met deze papieren cadeauzakjes.

Kraamcadeaus voor de moeder

Je kunt er ook voor kiezen om een cadeautje voor de moeder te geven. Een mooi idee is een sieraad. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor een moedermelk sieraad als de moeder borstvoeding geeft. Of juist een mooie ketting of een bedeltje met de naam van het kindje.

Geboortekaartje geschilderd op stoeltje

Er zijn verschillende bedrijven die zoiets doen: Het geboortekaartje schilderen op een stoel, een klompje, een speelkist en ga zo maar door. Het is een mooie, tastbare herinnering maar ook nog een leuk item voor op de kinderkamer.

DIY luiertaart

Mocht je een beetje creatief zijn dan kun je natuurlijk zelf een luiertaart maken. Het lijkt lastiger dan het is. Als je er eventjes een half uurtje voor gaat zitten heb je al een leuke luiertaart gemaakt. Met wat knuffeltjes of verzorgingsproducten leuk je de taart natuurlijk op.

Mijlpaalkaarten

Al eerder genoemd: Mijlpaalkaarten oftewel Milestonecards. Je hebt ze in vele verschillende vormen, maten en in verschillende categorieĆ«n. Borstvoeding geven, draagkaarten, maar ook de ‘gewone’ kaarten waarbij je steeds kunt laten weten hoe oud je kindje is of wat je kindje nu kan. ( eerste keer lachen, recht zitten, eerste hapje, enz. )

Kraamcadeaus : Nijntje badboekje

Praktische kraamcadeaus

Zo saai is het niet om te geven: praktische kraamcadeaus. Veel ouders krijgen kleding in maat 50/56. Jammer genoeg krijgen ze vaak zoveel dat de helft niet eens gedragen wordt. Denk eens iets verder vooruit:

 • Luiers in maat 2 of 3 (Klik)
 • Billendoekjes (Klik)
 • Rompertjes en kleding in een grotere maat (Klik)
 • Potjes groenten voor kindjes vanaf 4 maanden voor de eerste hapjes ( wel even op de datum letten. Het moet nog lang genoeg houdbaar zijn. )
 • Een bordje met bestek (Klik)
 • Een drinkbekertje (Klik)
 • Antislip-sokjes (klik)
 • Badspeelgoed. (klik)

Boek over baby`s eerste jaar

Het is een erg leuk boekje om bij te houden: het boek over baby`s eerste jaar. Je kunt er allerlei informatie inschrijven, maar ook foto`s inplakken. Zo heb je een mooie herinnering over dat eerste jaar ( wat veel te snel gaat)

Spaarpot met naam

Leuk voor de eerste spaarcentjes: een spaarpot met de naam van je kindje erop gegraveerd. Vaak is dit iets wat de peetouders of opa en oma geven.

Overige tips voor kraamcadeaus

Vraag de ouders wat ze graag willen. In sommige gevallen is er een kraamlijst waarop cadeautips staan die de ouders graag willen. Cadeaubonnen zijn iets minder leuk om te geven, maar voor ouders is dit vaak wel fijn. Zo kunnen ze kleding uitzoeken die ze leuk vinden en kunnen ze dus ook de kleding in grotere maten uitzoeken. Een cadeaubon kun je ook leuk inpakken met bijvoorbeeld een setje sokjes erbij.

Wat vind jij leuk om te geven en te krijgen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *