Originele zwangerschapsaankondiging

Als je zwanger bent wil je dat natuurlijk op een leuke manier aan de buitenwereld vertellen. Toen ik zwanger was van Damiën en Daelyn in 2006 en 2009 was er nog niet zo heel veel te vinden op internet over een originele zwangerschapsaankondiging. Tijdens mijn zwangerschap van Landon in 2016 wel. En daar wilde ik graag iets mee doen. In dit artikel laat ik je zien hoe wij onze zwangerschap aankondigden en welke manieren er nog meer zijn.

Inhoudsopgave

Ideeën voor een zwangerschapsaankondiging

Het ligt er denk ook wel een beetje aan of je voor de eerste keer zwanger bent of dat je voor de tweede, derde of wellicht vierde keer een kindje krijgt. Bij een eerste zwangerschap maken mensen vaak gebruik van 3 paar schoenen: die van de man, de vrouw en een baby.

Bij een volgende zwangerschap kun je prima gebruik maken van een grote broer of een grote zus. Je kunt leuke foto`s maken waar je de tekst “Ik word een grote broer/zus” bij zet. Een shirtje met daarop deze tekst doet het ook altijd goed. Loop er mee bij oma en opa naar binnen en wacht de reacties af.

Bekijk ook eens onderstaande video`s waar je verschillende zwangerschapsaankondigingen ziet. Probeer het dan maar eens droog te houden. 😉

Hoe vertelden wij over onze zwangerschappen?

Bij Damiën en Daelyn vertelden we het eigenlijk vrij ‘normaal’. Voor bepaalde mensen kocht ik een klein knuffeltje en dat gaf ik ze met de mededeling dat ik het erg leuk zou vinden om over een paar maandjes hier op bezoek te mogen komen zodat mijn kindje ermee kon spelen. De boodschap was direct duidelijk, natuurlijk.

Bij Landon besloten we het anders aan te pakken. Ik had een heel leuk idee voorbij zien komen op Pinterest waarbij de vader de buik van de moeder op wilde blazen met een fietsenpomp. De andere kinderen schreven op de muur wat de uitgerekende maand was. De foto van onze zwangerschapsaankondiging boven aan dit artikel deelden we op onze facebookpagina en er werd enthousiast op gereageerd.

Lees ook:
uitdeelcadeautjes voor de geboorte
rare opmerkingen tijdens de zwangerschap
Gratis babydozen
Op latere leeftijd moeder worden

Hoe vertel je kinderen dat ze een broertje of zusje krijgen?

Ik had natuurlijk al eerder een miskraam gehad en daarom besloten we te wachten met het aan de andere kinderen te vertellen tot ik 12 weken zwanger was. Damiën en Daelyn waren 6 en 9 jaar oud toen we ze wilden vertellen dat ik zwanger was. Maar hoe doe je dat dan? We besloten een doos te vullen met allerlei babyspulletjes: slabbetjes, luiers, een omslagdoek. Verder zat er een fotolijstje met echo in en een kaartje waarop stond “Wat vind ik het fijn om jullie broertje of zusje te mogen zijn.” Hoewel Damiën het direct leek te begrijpen wilde hij het niet echt hardop zeggen. Pas nadat we hem een paar keer gevraagd hadden “Waar denk jij dat de baby is?” zei hij: “in de buik van mama?” Nadat we dat bevestigd hadden, sprong hij van blijdschap door de kamer heen. Ook Daelyn vond het erg leuk om grote zus te worden.

Hoe hebben jullie verteld aan dat buitenwereld dat er een kleintje op komst was?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *