Recepten voor en door kinderen

Vandaag is Daelyn jarig en dat is natuurlijk een bijzondere dag. Op donderdagen kun je hier meestal een artikel terugvinden wat met eten te maken heeft. Een recept, een verzamelblogje of juist iets wat ik graag met jullie wil delen. Omdat het Daelyn haar verjaardag is, leek het me leuk om een aantal gerechten met jullie te delen waar ze verzot op is. En zo ontstond dit artikel met gerechten voor en door kinderen.

Inhoudsopgave

Prinsessen cupcakes

Daelyn is een echt meisje en verzot op prinsessen en alles wat roze is. Toen ik de prinsessen cupcakes in de winkel zag liggen besloot ik deze dan ook mee te nemen. Hartstikke gezellig om eens een keertje samen te maken. Het kost wat tijd maar het resultaat is zo ontzettend leuk! Het zou het ook goed doen op een kinderfeestje. Dan wel pas de prinsessen op het laatste moment erin steken, anders worden ze een beetje zacht ( dit is snoeppapier )

Paprikasoep2

Soep

Vraag Daelyn wat ze wil eten en haar antwoord zal in 9 van de 10 gevallen soep zijn. Ze is, net als ik trouwens, verzot op soep dus dat heb ik dan meestal wel in huis. Soms een blik of een pak voor het gemak, maar ik maak zo nu en dan ook zelf soep. De paprikasoep die ik een tijdje terug maakte, viel goed in de smaak.

appelhapjes1

Hapjes

Daelyn is een gezelligheidsdier. Ze zou liever de hele dag door allerlei kleine dingetjes eten dan 3 hoofdmaaltijden en 3 keer een tussendoortje. Gewoon allerlei kleine hapjes onder het genot van een kopje thee of een glaasje ranja. High tea, zeg maar. Maar dan dus gewoon van vroeg in de ochtend tot ze weer naar bed moet. 😉 Deze appelhapjes vond ze leuk om te maken en vielen goed in de smaak. Een leuke variatie op de appelhapjes zijn de feestelijke, warme hapjes.

Regenboogtaart1

Bij jarig zijn hoort taart!

Normaal gesproken zou ik wel zelf de keuken induiken om een taart te maken, maar dit jaar kwam het er niet van. Niet getreurd, ook de bakkers hebben goede en lekkere taarten. Een taart die de kinderen erg leuk vonden en die ik een aantal jaar geleden maakte, is de regenboogtaart. Let op! Vanwege de kleurstoffen gaat je kindje waarschijnlijk wel even stuiterend door het leven. 😉

Wat is het lievelingseten van jouw kindje?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *