Smartscope van Ravensburger: wat vonden wij van deze set?

Smartscope Ravensburger

ScienceX van Ravensburger heeft een mooi nieuw item toegevoegd aan haar collectie, namelijk de Smartscope. De Smartscope van Ravensburger is een moderne microscoop die geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Wij hebben hem getest en laten je vandaag weten wat we ervan vonden.

Inhoudsopgave

In elkaar zetten van de Smartscope Ravensburger

Het was niet heel makkelijk om hem in elkaar te zetten, maar nu moet ik er wel eerlijk bij vertellen dat ik behoorlijk a-technisch ben. Ik heb het geluk dat ik een behoorlijk technische man heb die er wel mee uit de voeten kon, dus toen hij thuis was, hebben we hem meteen aan het werk gezet.

Hoe werkt de Smartscope?

De Smartscope werkt met een tablet of een IPhone en ik denk dat die inmiddels wel in elk huishouden te vinden zijn. Moeilijk is het niet, je zet het licht van de Smartscope aan en zorgt dat de lens van je IPhone/tablet gelijk liggen met de lens van de Smartscope. Vervolgens leg je iets onder de microscoop wat je van dichtbij wil bekijken.

In de doos van de Smartscope Ravensburger zit een boekje met hele handige tips welke spullen je onder de microscoop kunt bekijken. Denk hierbij aan blaadjes, een waterdruppel of een muntje. Met de knoppen aan de zijkant kun je het voorwerp naar boven of onder bewegen zodat je hem scherpstelt.

Smartscope: Ja of nee

Onze zoon vond de Smartscope erg interessant en wil hem graag meenemen naar school om zijn klasgenootjes ook te laten zien wat je er mee kunt doen. Het is leuk om de nerven van een blad van dichtbij te bekijken of te zien wat er op een muntje staat. Dit is zeker een aanrader voor de naderende feestdagen. Met je tablet kun je tevens nog foto`s nemen van de spullen die je onder de microscoop hebt liggen. Een Ja voor de Smartscope van Ravensburger dus!

Nog meer leuke spullen van Ravensburger:

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *