Sinterklaas 2017

Sinterklaas 2017  kan langzaamaan beginnen. Aanstaande zaterdag, 18 november is de landelijke intocht van onze Goedheiligman en zijn Pieten in het Friese Dokkum. De Sint zet daar dan, na een lange en vermoeiende reis voet aan wal.

Inhoudsopgave

Het Sinterklaasjournaal

Vanaf vanavond 18 uur kunnen de kinderen weer elke avond op NPO Zapp het Sinterklaasjournaal bekijken. De afgelopen jaren was er regelmatig een flinke discussie over de kleur van de Pieten, maar volgens de programmamakers zullen er dit jaar geen gekleurde Pieten meer in beeld verschijnen. ( bron )

Het Sinterklaasjournaal is inmiddels traditie en wordt door kinderen enorm goed bekeken. Het is toch elk jaar weer spannend. Verschillende dingen lopen jaarlijks mis waardoor de boot niet kan aanmeren of helemaal niet kan wegvaren uit Spanje. Ook raken Pieten pakjes kwijt, wat natuurlijk de grootste ramp van allemaal is. De kinderen vertellen er hier ook honderduit over.

Klik hier voor informatie over Sinterklaas 2019

De bioscoopfilm Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer

De Sint en zijn Pieten hebben het maar druk. Ook in de Nederlandse bioscopen kun je ze bekijken. Op 11 oktober is Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer in première gegaan. In deze film kun je zien hoe Amerigo 1 van zijn gouden hoefijzers verliest en dat zorgt natuurlijk voor problemen. Zonder hoefijzer kan hij namelijk niet op de daken lopen. Sinterklaas wil zijn Pieten niet ongerust maken en gaat zelf op zoek naar het hoefijzer.

Tips voor Sinterklaas 2017

In het verleden heb ik al geregeld blogjes over Sinterklaas geschreven. Ik hou van deze periode en waar het hart van vol is…

Zo vertelde ik eerder hoe wij omgingen met onze oudste en zijn geloof in Sinterklaas  en het zetten van de schoentjes. Ook gaf ik je tips om lowbudget Sinterklaas te vieren. En ik vertelde je welke hapjes voor pakjesavond voor ons ideaal zijn. Wil je lekker gaan knutselen voor Sinterklaas, dan kan dat ook. Ik deelde een leuke top 10 knutselen voor Sinterklaas.

Wil jij met volle teugen genieten van deze periode? Kijk dan wanneer in jouw stad of dorp de intocht is of stuur Sinterklaas een brief. ( bron )  Zorg ervoor dat deze voor 1 december verstuurd is en sluit een postzegel bij, dan krijg je ook antwoord terug. Hoe leuk is dat voor je kinderen? Onderstaand het adres:
Sinterklaashof
Postbus 368
5670 AJ Nuenen

Vind jij de Sinterklaasperiode ook zo leuk?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *