Sinterklaas 2019

Nog even en het feest gaat weer van start. De ene ouder is er gek op, de andere ouder wordt er gek van. Kinderen die doordraaien, die te veel prikkels krijgen en die niet kunnen wachten tot ze hun schoentje mogen zetten of pakjesavond mogen vieren. Ik vind het een fijne, maar hectische tijd. (Zo vergat ik door de drukte al eens de schoenen te vullen. Schaam, schaam) De kinderen zijn alle drie eind oktober jarig en een week of 3 later gaat het hele feestseizoen van start. Ja, ik merk het ook aan ze. De spanning, het niet goed kunnen slapen, de cadeautjes. Al scheelt het bij de twee oudsten wel nu ze weten dat Sinterklaas niet bestaat. Om die spanning een beetje te verkleinen kun je een Sinterklaas aftelkalender maken.

Inhoudsopgave

Sinterklaas intocht

Dit jaar is de landelijke intocht op 16 november in Apeldoorn. Of de stoomboot daar kan komen is een tweede. Apeldoorn heeft namelijk geen haven. Hoe dan ook: ze krijgen dat soort dingen altijd opgelost. En ik moet eerlijk bekennen dat de intocht op tv voor mij het begin is van een leuke periode. Vanaf dat moment mogen de kinderen 2 keer per week hun schoentje zetten. En hoewel de oudsten niet meer geloven, doen ze maar wat graag mee. Om het verhaal in stand te houden voor Landon, natuurlijk. Niet vanwege het feit dat schoentjes zetten gewoon leuk is en er de volgende ochtend iets in zit. 😉

Sinterklaas film

Ook dit jaar kun je weer naar de bioscoop voor de nieuwe Sinterklaas films. Er draaien er maar liefst 2. Vanaf 9 oktober kun je kijken naar De brief voor Sinterklaas. In deze film heeft Sinterklaas (Bram van der Vlugt) een groot Pietentekort. Hij gaat op zoek naar nieuwe Pieten op een speciale Pietendag. Sem stuurt een brief want hij wil graag Piet worden zodat pesters hem met rust laten.

Ook de Club van Sinterklaas komt dit jaar weer met een nieuwe film, genaamd Waar is het grote boek van Sinterklaas? Deze draait vanaf 16 oktober in de Nederlandse bioscopen. In deze film wordt het boek van Sinterklaas (Wilbert Gieske) gestolen door de eigenaar van de speelgoedfabriek. Hij vindt het namelijk belachelijk dat Sinterklaas speelgoed zomaar uitdeelt. Als Sinterklaas contact opneemt met de Kerstman om te vragen of hij misschien zijn boek mag lenen, blijkt ook dit boek weg te zijn.

Spanning genoeg rondom het Sinterklaasfeest dus!

Sinterklaas Journaal

Vanaf 12 november kun je weer dagelijks kijken naar het Sinterklaasjournaal. Ik ga ervan uit dat er, net zoals voorgaande jaren, weer spannende dingen gaan gebeuren. Krijgen ze problemen met de boot? Of raken ze misschien pakjes kwijt? Of zullen er andere problemen ontstaan?

Op de website van het Sinterklaas Journaal kun je vanaf november meer informatie vinden.

Lees ook: Bespaartips voor de dure decembermaand

Stuur Sinterklaas een brief!

Vanaf de intocht tot 5 december kun je Sinterklaas een brief sturen. Als je een postzegel toevoegt krijg je ook antwoord van hem terug. Zeker leuk om met kleinere kinderen (of als klassenactiviteit) te doen. Niks specialer dan een mooie brief terug krijgen van Sinterklaas en zijn pieten!

Op deze website vind je het adres en de voorwaarden waar de brief aan moet voldoen.

Sinterklaas decoratie

Het is natuurlijk hartstikke leuk om je huis ‘Sinterklaas-proof’ te maken. Vaak kun je bij de Action leuke spulletjes vinden. Zo kocht ik er vorig jaar een schoorsteen om de schoentjes bij te zetten. Een groot succes voor de kinderen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een schoorsteen te maken.

Heb je nog meer inspiratie nodig? Hier vind je 10 leuke tips om te knutselen voor Sinterklaas.

Feestelijke hapjes

Ook rondom de Sinterklaasperiode kun je de lekkerste dingen in de keuken maken. Mandarijnen, pepernoten, chocolade, marsepein: het is allemaal volop verkrijgbaar. Damiën maakte een Sinterklaastoetje en met Daelyn maakte ik lekkere hapjes voor pakjesavond. Natuurlijk mogen pepernoten niet ontbreken in deze periode. Ik raad je zeker aan om ze eens te maken met de kinderen. Hartstikke leuk.

Sinterklaas winacties

Rondom deze bijzondere periode komen vele leuke winacties voorbij op verschillende blogs. Zo kun je op mijn website kans maken op een Video van Sint en heb ik nog een paar leuke winacties voor je in het verschiet. Hou de website dus zeker even in de gaten.

Wat vind jij het allerleukste aan de Sinterklaasperiode?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *