8 tips om geld te besparen tijdens de feestmaand

goedkope-sinterklaascadeautjes

Nu de Goedheiligman en zijn pieten in ons land zijn is het voor de kinderen feest. Wat zou er in mijn schoen zitten? Wat krijg ik op pakjesavond? Dat het niet overal feest is, is voor kinderen nog moeilijk te begrijpen. Klasgenootjes krijgen cadeautjes dus kinderen verwachten dat ze zelf ook iets krijgen. Voor veel ouders is die decembermaand niet eentje van vreugde en feest, maar een vraag hoe in hemelsnaam de eindjes aan elkaar geknoopt moeten worden. Low-budget pakjesavond vieren is een mogelijkheid maar vergt wel een beetje creativiteit. Wij geven je 8 tips om geld te besparen tijdens de feestmaand.

Goedkope Sinterklaascadeautjes

Pakjesavond draait voor de kinderen natuurlijk om de pakjes. Vaak denken mensen dat het ‘hoe meer, hoe beter’ is, maar dat is niet waar. Pakjesavond draait vooral om gezelligheid en samen zijn. Met een Pakjesavond Speurtocht kunt je de middag/avond nog gezelliger maken met behulp van leuke spellen en puzzels die je steeds naar een nieuwe vindplaats in huis leiden. Je hebt dan ook niet zo heel veel cadeautjes nodig. Hoe kom je voor een klein bedrag aan een paar leuke cadeautjes? Onze tips:

 • Kijk eens op marktplaats. Vaak gaat goed speelgoed voor een klein bedrag weg, zeker vlak voor de feestdagen.
 • Houd Facebook in de gaten. Tegenwoordig zijn er veel pagina`s waar gratis spulletjes op worden aangeboden.
 • Besparen tijdens de feestmaand hoeft niet zo moeilijk te zijn. Ruil bijvoorbeeld speelgoed. Misschien heeft een buurvrouw wel een zoontje wat 2 jaar ouder is dan jouw zoontje. En wie weet is haar dochtertje wel heel erg blij met die ene barbie waar jouw dochter niet meer mee speelt. Vraag gewoon eens rond in je omgeving of kijk of er ergens een ruilmarkt wordt georganiseerd.
 • Stop een aantal cadeautjes in de zak die nodig zijn en die je anders toch aangeschaft had. Denk hierbij aan een nieuwe pyjama, nieuwe sokken of zelfs nieuw ondergoed van bijvoorbeeld Frozen of Spiderman. Mijn ervaring is dat kinderen dit ook erg leuk vinden, zolang hun idool er maar op staat.
 • Maak leuke pakketjes. Koop bijvoorbeeld een pak cakemix. Een leuke cakevorm erbij, een paar potjes decoratiestiften en decoratieparels erbij en je hebt een leuk pakketje. Daar kun je achteraf weer een gezellige middag mee hebben door samen te bakken.
 • Koop vroeg in. Vaak is in januari het speelgoed gigantisch afgeprijsd. Besparen tijdens de feestmaand wordt zo wel heel gemakkelijk. Het ligt dan natuurlijk een tijdje in je kast, maar het is een goed moment om spulletjes in te slaan. Hou ook de verjaardag van je kinderen in gedachten.
 • AliExpress en Wish zijn websites waar je voor weinig geld speelgoed kunt vinden. Lego is niet de echte Lego natuurlijk, maar ik heb van horen zeggen dat het wel op de echte Lego past. Ook ander, populair speelgoed is hier volop te vinden. Je moet wel rekening houden met een lange levertijd. Dit kan tot 12 weken duren. Op tijd kopen dus!
 • Zijn je kinderen al iets ouder en geloven ze niet meer? Besluit dan om samen surprise te doen. Je kunt heel eenvoudig leuke Sinterklaas Surprises maken voor elkaar. Laat elk gezinslid voor een bepaald bedrag cadeautjes kopen. Dit hoeft niet veel te zijn. Voor €10 kunnen ze vaak al hele leuke dingen vinden bij de Action.

Lees ook: Hoe vertel ik mijn kind dat Sinterklaas niet bestaat?

Besparen tijdens de feestmaand op de hapjes

Je kunt het natuurlijk zo moeilijk en duur maken als je zelf wil. Waar veel mensen het gourmetstel uit de kast halen, kun je ook samen met de kinderen een dag van te voren de keuken induiken. Hier enkele smakelijke tips:

 • Maak een grote pan soep en eet daar lekker stokbrood met kruidenboter bij voor je begint met uitpakken.
 • Tijdens het uitpakken kun je allerlei lekkere dingen op tafel zetten. Wat dacht je van de chocoladekommetjes met fruit of lekkere appelgebakjes?
 • En je kunt natuurlijk ook nog gezellig de keuken induiken en taaitaaipoppen of een Sinterklaastoetje maken.
 • Meer tips voor een Heerlijk avondje vind je hier.
 • Meer bespaartips lees je hier.

Heb jij nog tips voor een low-budget pakjesavond?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *