Wat 2017 voor mij betekende

Zo aan het einde van het jaar is het altijd leuk om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Heeft het je gebracht wat je gehoopt had? Heb jij bereikt wat je wilde bereiken? Wat waren de mooiste momenten en wat de minder mooie momenten? Ik vertel je wat 2017 voor mij betekende.

Inhoudsopgave

Mijn blog

In 2017 heb ik mijn blog een beetje links laten liggen. De geboorte van onze jongste in 2016 was een gebeurtenis die ons leven op zijn kop zette. Ik besloot even al mijn energie en aandacht op hem te richten en ik vond het heerlijk. Af en toe schreef ik iets, maar op andere momenten kwam er weken niks online. En dat vond ik voor dat moment prima.

Na de zomervakantie hadden we een beetje routine gevonden en merkte ik aan mezelf dat ik het schrijven heel erg miste. Ik besloot dus zo nu en dan weer lekker achter de laptop te kruipen. Wat ik mooi vond om te zien was dat mijn website in Google best goed gevonden werd en dat mijn artikelen toch nog best goed gelezen werden.

De top 3 van best gelezen artikelen in 2017:
1. Snuffelmat voor je hond maken
2. Num Noms
3. Moeder-dochter dag

Groeien

Ook vond ik het leuk om te zien dat ik in vrij korte tijd toch nog flink gegroeid ben. Zowel qua unieke bezoekers als op mijn social media kanalen. Ik had wel wat cijfertjes in mijn hoofd en hoopte dat ik die mocht halen, maar ik was ook wel zo nuchter om te beseffen dat het heel goed mogelijk was dat ik er mijlenver vanaf bleef aangezien ik lang vrijwel niks gedaan had.

Persoonlijk

Op persoonlijk gebied gaat het gewoon hartstikke lekker met me. Ik geniet van mijn gezin, heb hartstikke lieve vrienden en vriendinnen en ik heb een aantal fantastische familieleden om me heen. Ik ben gezond, heb een dak boven mijn hoofd en heb een aantal mooie herinneringen opgebouwd in het afgelopen jaar. Om een top drietje te maken:

  1. De doop van onze jongste was een heerlijke dag. Het was prachtig, zonnig weer en alles liep perfect.
  2. Onze vakantie naar Mallorca mag niet vergeten worden. We hebben het er ontzettend naar onze zin gehad en denken er nog vaak aan terug.
  3. Borstvoeding geven! Heel 2017 heb ik borstvoeding gegeven aan ons menneke. Inmiddels dus al ruim 14 maanden sinds zijn geboorte. En we genieten er allebei nog steeds van.

Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn geweest afgelopen jaar. Ziek zijn, verdriet hebben en ziekenhuisopnames vergeten we het liefst zo snel mogelijk. Toch vormen die momenten je en hou ik slechts momenten zijn. Een paar minder fijne dagen tussen al die mooie dagen.

In 2018…

Ik ben niet echt de persoon om goede voornemens te maken. Ik hou me er toch niet aan en dan is het alleen maar een teleurstelling. Bovendien kun je ook prima op een andere dag in het jaar beginnen met een goed voornemen. Als ik dan toch een aantal dingen moet opschrijven die ik graag in het nieuwe jaar zou doen:

  • Wat meer continu├»teit aanbrengen op mijn YouTube kanaal. Het blijft nu nog een beetje links liggen en dat terwijl de kinderen dagelijks zeuren over het opnemen van een nieuwe video. De tijd ontbreekt een beetje, dus misschien dat ik iets minder ga bloggen en iets meer tijd ga steken in het YouTube kanaal van ons.
  • Op een andere manier bezig zijn met de kinderen. Ze zijn nu iets ouder en hebben steeds meer interesse in de wereld, het milieu en dieren. Dat wil ik graag aanmoedigen en dat kan op hele leuke manieren. Knutselen en bakken staan hier ook nog hoog op het lijstjes dat laten we zeker niet links liggen.
  • Nog meer genieten van onze jongste. Ik vind het prachtig om te zien hoe hij de wereld ontdekt. Kruipen, lopen, praten. Het gaat allemaal zo snel. Ik geniet er volledig van en ben niet van plan dat minder te doen.
  • Een moestuintje maken. In het verleden hadden we een moestuintje maar de laatste 2 jaar is het er niet van gekomen. Dat wil ik weer oppakken. Heerlijke groenten uit eigen tuin.

Ik wens je een spetterend uiteinde en een spetterend 2018. Bedankt voor het lezen van mijn artikelen en ik hoop dat je in het nieuwe jaar weer gezellig terugkomt.

Hoe was jouw jaar?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Wat 2017 voor mij betekende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *