Dit gaven wij in 1 jaar tijd uit aan boodschappen

geld besparen

Vorig jaar vertelde ik al dat een gezin van onze samenstelling gemiddeld €550 per maand aan boodschappen kwijt is. Inmiddels ben ik een jaar verder en is mijn challenge afgelopen. Een jaar lang heb ik in mijn YouTube video`s laten zien wat we uitgaven aan boodschappen, welke boodschappen we kochten en welke gerechten ik maakte. In de laatste video van de challenge vertel ik je wat wij in 1 jaar tijd uitgegeven hebben aan onze boodschappen. In dit artikel een overzicht.

Inhoudsopgave

Het eerste half jaar

Eerder deelde ik in een artikel al wat we het eerste half jaar hebben uitgegeven aan onze boodschappen. Dat lees je in dit artikel. Het was een heel stuk lager dan wat er gemiddeld uitgegeven wordt aan boodschappen. Bijna de helft minder. Ik heb toen beloofd om het jaar vol te maken, om te laten zien dat het echt voor langere tijd kan.

In sommige gevallen is er niet meer geld om uit te geven, in andere gevallen willen mensen graag besparen maar weten ze niet hoe. In mijn video`s laat ik je alles zien, ook hoe wij voor ongeveer €70 per week aan boodschappen doen en toch goed, gezond en voedzaam kunnen eten.

Wat gaven we uit aan boodschappen?

In de eerste 6 maanden gaven we een totaalbedrag uit van €1698,77.

  • Maand 7 €313,05
  • Maand 8 €328,35
  • Maand 9 €298,09
  • Maand 10 €296,19
  • Maand 11 €333,92
  • Maand 12 €282,55

In totaal gaven we gedurende het afgelopen jaar €3550,92 uit aan onze boodschappen. Gemiddeld per week is dit €68,29.

Wat ik leerde

Je zou denken dat ik niks leerde, aangezien ik eigenlijk alleen wilde laten zien dat je minder geld kunt besteden aan je boodschappen door op een andere manier naar je voedsel te kijken. Maar ik (en de rest van mijn gezin) leerde dus best veel.

Ik wilde zo min mogelijk voedsel verspillen wat inhield dat ik bewuster ging kijken naar wat ik wel nog met een product kon doen. Zo maakte ik kwarkbollen nadat ik een hoeveelheid kwark in mijn TGTG pakketten had gekregen waar je U tegen zegt. En zo maakte ik Nesquik ijs en Nesquik cupcakes nadat bleek dat het Nesquik poeder bijna over datum was.

Ook kreeg ik veel reacties van kijkers. Lieve mensen die hun recepten deelden met mij. En daardoor kon ik weer thuis aan de slag. Enorm leuk, want op deze manier wilden ook de kinderen echt nieuwe gerechten proberen. Sommige dingen vielen in de smaak, andere juist niet.

Ook zijn we minder vlees gaan eten en kiezen we vaker voor vegetarisch aangezien ik ook geregeld vleesvervangers in de TGTG pakketten vond. Ook dat doen we nu nog steeds. Minder vlees, meer vegetarisch. Ook beter voor het milieu natuurlijk.

Conclusie

Ik ben blij dat ik mijn challenge heb afgemaakt, laat ik dat voorop stellen. Het is niet makkelijk om een jaar lang alles bij te houden, alles te filmen en te zorgen dat ook alles steeds op tijd online komt te staan. Wat dat betreft heb ik echt wel respect voor al die YouTubers die dagelijks uploaden.

Maar ik vond het dus gewoon erg leuk om video`s te maken en dat blijf ik doen. Ik blijf TGTG pakketten ophalen, blijf nieuwe recepten uitproberen en blijf het delen met mijn kijkers op YouTube. Lijkt me leuk om je daar te verwelkomen als YouTube abonnee. 🙂

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *