4 manieren om makkelijk geld te besparen

Als geen ander weet ik hoe duur het leven kan zijn. De maandelijks terugkerende vaste lasten, de boodschappen en de kleding waar de kinderen alweer uitgegroeid zijn. Om de verjaardagsfeestjes en de december maand niet te vergeten. Toch kun je op deze zaken flink geld besparen. Je moet alleen weten waar je het moet zoeken. Ik geef je in dit artikel 4 manieren om makkelijk geld te besparen.

Kijk je verzekeringen na

Vrijwel iedereen heeft een auto. En zelfs als hij stilstaat kost hij je geld. Je moet namelijk maandelijks wegenbelasting en verzekering betalen. Die wegenbelasting ga je niet goedkoper krijgen, maar het loont zich zeker om eens even te kijken of je verzekering niet goedkoper kan. Je kunt zelf heel eenvoudig je autoverzekering vergelijken op Geld.nl. Het kan je zomaar tot €300 per jaar schelen.

En dan je zorgverzekering. Eens per jaar, in december, kun je overstappen. Bedenk je goed wat voor jou belangrijk is. Zo heeft Damiën sinds kort een beugel en dat wordt niet door alle verzekeringen vergoed.

Boodschappen

Besparen op boodschappen kan je maandelijks best wat geld schelen. Zo heb ik periodes waarbij ik bijna dagelijks naar de supermarkt wandel. Ik ga dan voor 1 brood maar kom thuis met brood, broodjes, lekker beleg, een zak chips en ga zo maar door. Impuls aankopen.

Beter is het om je boodschappen online te bestellen of een lijstje te maken. Wil je kortingen op je boodschappen? Maak dan zeker gebruik van de Scoupy app. Ook lokaal inkopen kan geld schelen. Misschien zijn er wel boeren bij jou in de omgeving die groenten of fruit vanuit huis verkopen. Ga er zeker naar op zoek!

Moet je vanwege medische redenen je dieet aanpassen dan kan het zijn dat je in sommige gevallen recht hebt op een tegemoetkoming via de gemeente (bijzondere bijstand) of via de belastingdienst. (specifieke zorgkosten) Dit omdat bepaalde producten een stuk prijziger zijn dan de ‘normale’ producten.

Kinderkleding

Kinderen groeien hard, zeker in het eerste jaar. Ik heb nooit moeite gehad met het accepteren van tweedehands kleding. Het kwam bijna nieuw hier in huis en ging ook bijna nieuw weer weg naar een ander kindje. Pas vanaf dat ze echt begonnen met kruipen merkte ik dat de broekjes begonnen te slijten.

Daarnaast kun je online of in de uitverkoop best leuke koopjes vinden. Koop bijvoorbeeld eens buiten het seizoen om. Zomerkleding kun je in de herfst voor erg weinig geld aanschaffen en winterjassen zijn in januari vaak 50% afgeprijsd. Koop gewoon een maatje groter.

De feestdagen

Tijdens de feestdagen geven mensen vaak een heleboel geld uit aan cadeautjes. Wil je niet in de decembermaand ineens heel veel geld kwijt zijn, koop dan door het jaar heen cadeautjes. In januari is vaak uitverkoop op speelgoed. Leg het gewoon een jaartje op zolder.

Een andere manier is om zelf aan de slag te gaan. Een bijzonder cadeau hoeft niet altijd veel geld te kosten. Laat de kinderen bijvoorbeeld een mooi fotolijstje knutselen en doe er een foto van ze in. Een prachtcadeau waar opa`s en oma`s zeker gelukkig van gaan worden!

Heb jij nog bespaartips? Ik lees ze graag hieronder in de reacties.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

 

Facebook
Facebook
Instagram
EMAIL
YOUTUBE
YOUTUBE
PINTEREST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.