4 manieren om makkelijk geld te besparen

geld besparen

Als geen ander weet ik hoe duur het leven kan zijn. De maandelijks terugkerende vaste lasten, de boodschappen en de kleding waar de kinderen alweer uitgegroeid zijn. Om de verjaardagsfeestjes en de december maand niet te vergeten. Toch kun je op deze zaken flink geld besparen. Je moet alleen weten waar je het moet zoeken. Ik geef je in dit artikel 4 manieren om makkelijk geld te besparen.

Inhoudsopgave

Kijk je verzekeringen na

Vrijwel iedereen heeft een auto. En zelfs als hij stilstaat kost hij je geld. Je moet namelijk maandelijks wegenbelasting en verzekering betalen. Die wegenbelasting ga je niet goedkoper krijgen, maar het loont zich zeker om eens even te kijken of je verzekering niet goedkoper kan. Je kunt zelf heel eenvoudig je autoverzekering vergelijken op Geld.nl. Het kan je zomaar tot €300 per jaar schelen.

En dan je zorgverzekering. Eens per jaar, in december, kun je overstappen. Bedenk je goed wat voor jou belangrijk is. Zo heeft Damiën sinds kort een beugel en dat wordt niet door alle verzekeringen vergoed.

Boodschappen

Besparen op boodschappen kan je maandelijks best wat geld schelen. Zo heb ik periodes waarbij ik bijna dagelijks naar de supermarkt wandel. Ik ga dan voor 1 brood maar kom thuis met brood, broodjes, lekker beleg, een zak chips en ga zo maar door. Impuls aankopen.

Beter is het om je boodschappen online te bestellen of een lijstje te maken. Wil je kortingen op je boodschappen? Maak dan zeker gebruik van de Scoupy app. Ook lokaal inkopen kan geld schelen. Koop bijvoorbeeld je groenten van de boer. Een andere interessante manier van boodschappen doen is via de Too Good To Go app. Zo kocht ik een volle kar boodschappen voor €20. De winkelwaarde van deze kar was ruim €130. Hier lees je de blog over deze app.

Moet je vanwege medische redenen je dieet aanpassen dan kan het zijn dat je in sommige gevallen recht hebt op een tegemoetkoming via de gemeente (bijzondere bijstand) of via de belastingdienst. (specifieke zorgkosten) Dit omdat bepaalde producten een stuk prijziger zijn dan de ‘normale’ producten.

Lees ook hoe wij het financieel hebben geregeld voor de studie van de kinderen

Kinderkleding

Kinderen groeien hard, zeker in het eerste jaar. Ik heb nooit moeite gehad met het accepteren van tweedehands kleding of kopen in de kringloopwinkel. Het kwam bijna nieuw hier in huis en ging ook bijna nieuw weer weg naar een ander kindje. Pas vanaf dat ze echt begonnen met kruipen merkte ik dat de broekjes begonnen te slijten.

Daarnaast kun je online of in de uitverkoop best leuke koopjes vinden. Koop bijvoorbeeld eens buiten het seizoen om. Zomerkleding kun je in de herfst voor erg weinig geld aanschaffen en winterjassen zijn in januari vaak 50% afgeprijsd. Koop gewoon een maatje groter.

De feestdagen

Tijdens de feestdagen geven mensen vaak een heleboel geld uit aan cadeautjes. Wil je niet in de decembermaand ineens heel veel geld kwijt zijn, koop dan door het jaar heen cadeautjes. In januari is vaak uitverkoop op speelgoed. Leg het gewoon een jaartje op zolder.

Een andere manier is om zelf aan de slag te gaan. Een bijzonder cadeau hoeft niet altijd veel geld te kosten. Laat de kinderen bijvoorbeeld een mooi fotolijstje knutselen en doe er een foto van ze in. Een prachtcadeau waar opa`s en oma`s zeker gelukkig van gaan worden!

Heb jij nog bespaartips? Ik lees ze graag hieronder in de reacties.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “4 manieren om makkelijk geld te besparen

 1. Ik vind de scoupy app nou niet echt lonend. Wees wens eerlijk; hoeveel dingen daarvan heb je écht nodig?
  Meestal zijn het nieuwe producten, chocola, sapjes, snoep enz.
  Ik koop het omdat ik denk: oh wauw! Ik krijg de helft terug! Onzin.
  Ik heb de app eraf gegooid en koop gewoon alleen wat ik nodig heb en echt gebruik.
  Om een keer iets nieuws te kopen/gebruiken wat je nog niet kent of wel echt nodig heb is het wel leuk natuurlijk.

  1. Klopt, je zou ook bewust moeten kijken naar de producten die er in staan. Zo ben ik geen koffiedrinker, dus ik zal geen koffie kopen omdat het met de app helemaal gratis is. Je moet ook niet verwachten dat het je tientallen euro`s per maand oplevert. Zoals je zegt: Staat er iets in wat je kunt gebruiken, dan is het lekker om (een gedeelte van ) je geld terug te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *