Blogs over kinderen met een beperking, handicap of ziekte

Als je te horen krijgt dat je kindje ziek is, wil je niks liever dan weten hoe het er nu uit gaat zien in de toekomst. Automatisch ga je dan via Google op zoek naar informatie. Persoonlijk lees ik het liefst persoonlijke verhalen van andere ouders in plaats van de informatie die op elke medische site terug te vinden is. Zo zijn er op internet ook een aantal blogs over kinderen met een beperking, handicap of ziekte terug te vinden. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Princess Leia

Cassandra is deze blog gestart om meer te vertellen over de vroeggeboorte van haar dochtertje Leia. Ze kwam met 34 weken ter wereld en dat brengt natuurlijk wel wat zorgen met zich mee. Met haar website hoopt ze in contact te komen met andere ouders die een vroeggeboorte hebben meegemaakt, maar hoopt ze ook dat ze haar lezers kan vertellen over de angsten omtrent een vroeggeboorte.

Karen Mee – Over een leven met wielen.

Karen blogt over haar dochtertje Lin. Lin heeft cerebrale parese, een lichamelijke beperking door hersenschade. Lin heeft bij alles wat ze doet hulp nodig en Karen vertelt daar in haar artikelen openhartig over. Ook over de dingen waar ze tegenaan lopen. Op dit moment zijn ze druk bezig geld in te zamelen voor een hulphond. Deze krijgen ze namelijk niet vergoed door het ziekenfonds, aangezien Lin daar nog te jong voor is. ( Ze is 4 ) Wil je een donatie doen of een actie opzetten? Kijk dan even op haar website.

Ik volg Karen al een tijdje en vind het vaak verbazingwekkend waar ze tegenaan loopt in ( oa ) de wereld van de zorg. Aan de andere kant is het ook interessant om te lezen wat ze meemaakt. Zo vertelt ze over de hulpmiddelen waar ze gebruik van maken maar ook over alledaagse dingen zoals over Lin`s eerste echte schooldag.

Anne over CMV

Anne blogt op de website De Mama Company over haar zoontje Pepijn die een congenitale CMV-infectie heeft en hierdoor een hersenbeschadiging heeft opgelopen. Zoals in veel gezinnen waar een kindje met een handicap is zullen er keuzes gemaakt moeten worden en zullen er dromen en doelen bijgesteld moeten worden. Je kunt artikelen teruglezen tot 2008, wat het makkelijk maakt om het verhaal van begin af aan te volgen.

Ik was nog niet bekend met De Mama Company, maar werd er op gewezen door iemand anders nadat ik een oproepje had geplaatst of iemand blogs kende die over kinderen met een ziekte, handicap of beperking gingen. Ik moest daarna ook echt even zoeken op de site waar de artikelen over CMV stonden, dus wat mij betreft mag het wel iets duidelijker op de site vermeld staan. Desalnietemin vind ik het interessant om Anne`s blogs te lezen. Ik had nog nooit van CMV gehoord.

Miss Koffieklets

Miss Koffieklets blogt over uiteenlopende onderwerpen. Onder andere over haar kinderen, autisme en CVS. Het is een hele uitgebreide blog met daarnaast ook nog knutseltips. Reden genoeg om een kijkje te nemen!

Pinkpress

Judith blogt over allerlei dingen op haar site, maar heeft ook een kopje ADHD etc. Daar vertelt ze over ADHD, SPD en autisme binnen haar gezin. Voor zowel volwassenen als voor kinderen. Het is hier en daar chaotisch ( maar dat past weer bij ADHD 😉 ) maar in het algemeen lezen Judith`s blogs lekker weg.

Ken jij nog sites die thuishoren in dit rijtje? Laat me dat dan even weten zodat ik een kijkje kan nemen.  

 

 

8 gedachten over “Blogs over kinderen met een beperking, handicap of ziekte”

  1. Wat lief dat je de blogs van Anne hebt genoemd! En bedankt voor de tip… Toevallig heb ik vorige week wel alle bloggers met naam in het menu gezet, maar CMV of andere aandoeningen niet. Dit ga ik zeker toepassen.

    Liefs, Jeske

  2. Hi Laura,

    Wat leuk dat je mij genoemd hebt, ik voel me vereerd! ☺️ Mijn blogs gaan inderdaad vooral over de gevolgen van CMV voor ons gezin (is voor iedere ‘CMV-er’ anders) dus het klopt dat je niet veel inhoudelijks vindt. Inmiddels is epilepsie een hot item in ons gezin dus ligt daar nu vooral de madruk op. De schoolkeuze hebben we net gehad. Never a dull moment 😉 Eind oktober komt mijn boek uit. Fijne avond! Anne

  3. Ik vind het altijd fijn om dit soort blogs te lezen. Ik heb steun aan blogs die gaan over een beperking. zo weet ik dat ik er niet alleen voorsta en dat iedereen gelijk is. Mijn blog gaat over mijn licht verstandelijke beperking en hoe ik de wereld om me heen zie! Ik vind het fijn om mijn gevoelens op te schrijven neem je een kijkje op me blog?
    Groetjes van Yoni

Reacties zijn gesloten.