Blogs over kinderen met een beperking, handicap of ziekte

Als je te horen krijgt dat je kindje ziek is, wil je niks liever dan weten hoe het er nu uit gaat zien in de toekomst. Automatisch ga je dan via Google op zoek naar informatie. Het is altijd prettig om medische informatie te lezen, maar het is juist ook heel fijn en herkenbaar om persoonlijk verhalen te lezen. Ik heb een aantal persoonlijk blogs over kinderen met een beperking, handicap of ziekte voor je op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave

Wereld van Mama

Op deze site is inmiddels een hele categorie Kind en Zorg ontstaan. Hierin worden verschillende onderwerpen besproken. Denk aan de aandoeningen van mijn zoon: spina bifida occulta, tethered cord syndoom en syringomyelie. Daarnaast kun je lezen hoe hij omgaat met een verminderd gehoor. Met een dochter die prematuur geboren is, had ik nog een bijzonder onderwerp om over te vertellen. En inmiddels lees je ook over mijn ADHD.

Karen Mee – Over een leven met wielen.

Karen blogt over haar dochtertje Lin. Lin heeft cerebrale parese, een lichamelijke beperking door hersenschade. Lin heeft bij alles wat ze doet hulp nodig en Karen vertelt daar in haar artikelen openhartig over. Ook over de dingen waar ze tegenaan lopen. Op dit moment zijn ze druk bezig geld in te zamelen voor een hulphond. Deze krijgen ze namelijk niet vergoed door het ziekenfonds, aangezien Lin daar nog te jong voor is. ( Ze is 4 ) Wil je een donatie doen of een actie opzetten? Kijk dan even op haar website.

Ik volg Karen al een tijdje en vind het vaak verbazingwekkend waar ze tegenaan loopt in ( oa ) de wereld van de zorg. Aan de andere kant is het ook interessant om te lezen wat ze meemaakt. Zo vertelt ze over de hulpmiddelen waar ze gebruik van maken maar ook over alledaagse dingen zoals over Lin`s eerste echte schooldag.

Pinkpress

Judith blogt over allerlei dingen op haar site, maar heeft ook een kopje ADHD etc. Daar vertelt ze over ADHD, SPD en autisme binnen haar gezin. Voor zowel volwassenen als voor kinderen. Het is hier en daar chaotisch (maar dat past weer bij ADHD 😉 ) maar in het algemeen lezen Judith`s blogs lekker weg. Klik hier om naar haar website te gaan.

Volmaakt Onvolmaakt

Wil je meer lezen over autisme? Dan zit je op de site van Linda goed. Ze schrijft op haar blog onder andere over autisme en hoe ze hier mee omgaat binnen haar gezin. Daarnaast kun je lezen hoe ze, als werkende moeder, alle ballen in de lucht probeert te houden. Volmaakt Onvolmaakt, want niemand is perfect.

Rules By Rosita

Rosita heeft zelf cerebrale parase. Haar zoontje heeft ASS. Als je in de zoekbalk op haar website deze onderwerpen intoetst kom je vanzelf uit bij haar mooie en persoonlijke artikelen.

Ken jij nog sites die thuishoren in dit rijtje? Laat me dat dan even weten zodat ik een kijkje kan nemen.  

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

7 thoughts on “Blogs over kinderen met een beperking, handicap of ziekte

  1. Handig zo’n overzichtje! Bedankt! Op De Mamablogs is een rubriek ‘anders dan anders’ van moeders die bloggen over hun kind met een handicap.

  2. Wat lief dat je de blogs van Anne hebt genoemd! En bedankt voor de tip… Toevallig heb ik vorige week wel alle bloggers met naam in het menu gezet, maar CMV of andere aandoeningen niet. Dit ga ik zeker toepassen.

    Liefs, Jeske

  3. Hi Laura,

    Wat leuk dat je mij genoemd hebt, ik voel me vereerd! ☺️ Mijn blogs gaan inderdaad vooral over de gevolgen van CMV voor ons gezin (is voor iedere ‘CMV-er’ anders) dus het klopt dat je niet veel inhoudelijks vindt. Inmiddels is epilepsie een hot item in ons gezin dus ligt daar nu vooral de madruk op. De schoolkeuze hebben we net gehad. Never a dull moment ? Eind oktober komt mijn boek uit. Fijne avond! Anne

Comments are closed.