Vakantie boeken

Het is februari en dat betekent dat veel mensen hun vakantie boeken. Ik probeer elk jaar weer om er vroeg bij te zijn. Je hebt immers te maken met aantrekkelijke vroegboekkortingen, je hebt de grootste keuze uit hotels, appartementen of caravans en er moet vrij geregeld worden op het werk. Toch mislukt het me keer op keer. Ik heb er gewoon moeite mee om zover vooruit te plannen.

Inhoudsopgave

Vroegboekkorting

Het is aantrekkelijk, die vroegboekkortingen. Ook ik kreeg afgelopen maand foldertjes in de brievenbus van Landal Greenparks en Center Parcs. Daar waren we immers in 2018 geweest. We bezochten het Land van Bartje en Center Parcs Meerdal. Beide parken die, zeker bij de kinderen, goed in de smaak waren gevallen. Maar aan de andere kant moet ik ook eerlijk zijn: als ik ergens 1 keer geweest ben, dan ben ik er ook wel een beetje klaar mee. Ik wil een nieuwe omgeving, nieuwe plekjes om te ontdekken en ik wil de kinderen zoveel laten zien. De kinderen daarentegen hebben alleen maar interesse in het zwembad. En dat was op beide parken fantastisch.

Ook voor verre reizen zijn er vroegboekkortingen. Wil je naar Spanje met het vliegtuig? Of gaat het toch Portugal worden? Misschien is Griekenland een optie dit jaar? Vliegen we vanuit Eindhoven, Maastricht of gaat het toch Duitsland worden? Zoveel mogelijkheden, zoveel keuzes. En ik hou niet van zoeken. Ik wil gewoon met 1 druk op de knop weten waar ik aan toe ben. Avond aan avond surfen vind ik gewoon zonde van mijn tijd. Vroegboekkorting of niet.

Vakantie met kind

Drie kinderen. In verschillende leeftijden. De ene is 12, de andere is 9 en dan hebben we er nog eentje van 2 rondlopen. Vorig jaar heb ik al ervaren dat de oudsten prima hun eigen plan kunnen trekken. Een beetje rondjes fietsen over het vakantiepark, samen gaan zwemmen in het zwembad terwijl wij in het huisje met de peuter zaten tijdens zijn middagdut. Ze worden groter en zelfstandiger. Niks mis mee, uiteraard. Maar doordat Damiën toch met zijn rugproblemen zit, ben ik iets voorzichtiger. De bezorgde moeder in mij is dan een stuk geruster als ze zwemmen in dat toffe Nederlandse zwembad met Nederlandssprekend personeel. Stel je voor dat er iets zou gebeuren in dat supertoffe Spaanse waterpretpark waar niemand hun taal spreekt? Ik voel me er minder gerust op, laten we het daar op houden.

Daarnaast zit je dus met die verschillende leeftijden. Surfende over internet zie ik dat het ene hotel zich vooral richt op tieners terwijl het andere hotel hartstikke leuk is voor kinderen tot 6 jaar. Waar kies je voor? Want onder de streep moeten we het toch allemaal leuk hebben?

Tips voor je vakantie

Welke vakantie je ook kiest, wellicht heb je iets aan onderstaande tips:

Leuke vakantielanden

Geen idee waar je naar toe kunt gaan? Wij hebben een aantal artikelen voor je geschreven over onze ervaringen in bepaalde vakantielanden.

  • Op vakantie in Slovenië. Geen alledaags vakantieland maar het heeft ons blij verrast!
  • Een prachtig vakantieland en eigenlijk helemaal niet zo duur: Bali. De vliegreis is iets prijziger, maar als je vroeg genoeg boekt kun je voor rond de €700 een vliegticket krijgen.

Heb jij al een keuze gemaakt voor de zomervakantie?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *