Cadeautips voor tieners

Nu mijn oudste al richting de 11 jaar gaat, moet ik eerlijk bekennen dat ik het steeds lastiger vind om een leuk cadeau voor hem te vinden voor zijn verjaardag of in de decembermaand. Er zijn bepaalde momenten dan zitten kinderen net in zo`n tussenleeftijd. Te groot voor dit en te klein voor dat. Vooral tieners hebben een lastige leeftijd. Daarom zet ik enkele cadeautips voor tieners op een rijtje voor je.

Inhoudsopgave

Een uitje

Een uitje met je zoon of dochter is natuurlijk altijd erg leuk. Even die 1-op-1 quality time met je kind zonder een broertje of zusje. Je kunt bijvoorbeeld naar een leuke bioscoopfilm gaan, ergens gaan lunchen of samen een toffe activiteit gaan doen. Eerder deelde ik al een artikel over een moeder-dochter dag. Voor een echte stoere vader-zoon activiteit zou je ervoor kunnen kiezen om ergens te gaan laserschieten of karten. Karten kun je op sommige plekken al vanaf 7 jaar doen.

Cadeautips

Druk aan de slag

Voor jongens is er niks leukers dan Lego of auto`s. Lego is een erg bekend merk en wordt vaak aan tieners gegeven. Maar wist jij dat er nu ook hele toffe 3D-puzzels zijn van Ravensburger? Naast bekende gebouwen zijn er ook leuke spulletjes voor meisjes te krijgen zoals bewaarbakjes en vaasjes. Nieuw dit jaar is een heuse Volkswagen T1-bus. Als echte auto-fan staat deze dus op de wishlist van onze zoon. Andere 3D autopuzzels zijn de Porsche 3D puzzel en de Londen Bus 3D puzzel.

Lees ook: Cadeautips voor meisjes

Cadeautips voor tieners :Rijbewijs halen

Wat echt op het lijstje van cadeautips voor tieners moet staan is het rijbewijs. Ja, zelfs voor jonge tieners is dit mogelijk. Je kunt namelijk vanaf je 11e je tienerrijbewijs halen, mits je langer bent dan 1.40. Damiën kreeg dit cadeau van ons en had de middag van zijn leven. Een echte auto besturen vond hij fantastisch! Een half jaar later haalde hij ook zijn tienerrijbewijs 2.0. Hier kreeg hij een stukje herhaling bij van wat hij eerder geleerd had, maar werden er ook extra vaardigheden aangeleerd. Daarnaast zorgen deze cursussen ook voor een stukje inzicht bij tieners. Ze zitten nu op de plek van de bestuurder en worden met de neus op de feiten gedrukt: een bestuurder ziet niet alles!

Weekendje weg

Vergis je niet. Tieners kunnen vaak heel vervelend doen maar ze vinden het toch echt wel fijn om bij je te zijn. Vraag ze eens wat ze zelf graag willen. Misschien willen ze de Eiffeltoren eens in het echt zien of lijkt het ze juist tof om Barcelona te bezoeken. De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een bijzonder moment. In de zomervakantie zou je dat dus kunnen vieren met een weekendje samen weg naar een leuke stad.

Lezen

Ook tieners vinden lezen nog leuk. Denk aan stripboeken zoals Suske en Wiske of Donald Duck. Maar ook boeken van bijvoorbeeld Geronimo Stilton of Harry Potter doen het goed.

Heb jij nog cadeautips voor tieners?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Cadeautips voor tieners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *